DPS ipak ne da policiju SDP-u

Vuksanović, koji je bio funkcioner DPS-a, teško bi mogao pristati da bude službenik Ivana Brajovića, ministra unutrašnjih poslova i potpredsjednika SDP-a
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Brajović, Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.01.2012. 09:30h

Demokratska partija socijalista planira da amandmanski djeluje na vladin Predlog novog zakona o unutrašnjim poslovima kako bi spriječila da ministar unutrašnjih poslova ima punu kontrolu nad policijom, saznaju “Vijesti” u toj partiji.

To bi mogao biti razlog za tenzije u vladajućoj koaliciji s obzirom na to da su prije samo oko mjesec dana premijer Igor Lukšić i ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović dogovorili da Uprava policije ubuduće ne bude samostalan državni organ.

To je urađeno nakon što je SDP skoro dvije godine tražio ovakvo rješenje, a dogovor vrha vladajuće koalicije poslužio je premijeru Lukšiću da se zbog afere “listing” oslobodi Veselina Veljovića.

Da DPS planira taj scenario juče je u intervju “Vijestima” nagovijestio i novi vršilac dužnosti direktora Uprave policije Božidar Vuksanović koji je rekao i da “treba da se zadrže ingerencije i određeni poslovi policije”.

“Ja sam kao direktor policije trebalo da podnesem ostavku na partijske funkcije i šta to znači ukoliko opet sada dođemo u situaciju da imamo uticaj politike”, rekao je Vuksanović.

Vuksanović, koji je bio funkcioner DPS-a, teško bi mogao pristati da bude službenik Ivana Brajovića, ministra unutrašnjih poslova i potpredsjednika SDP-a, saopšteno je “Vijestima”. Suštinski, bez Brajovićevog odobrenja Vuksanović ne bi mogao da povuče nijedan važniji potez, niti bi mogao da raspolaže novcem.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: