Aleksandri Vuković honorari i do 1.000

Poslanica DPS-a u imovinskom kartonu osim plate prijavila i 12 honorara
93 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandra Vuković, Foto: Boris Pejović
Aleksandra Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2018. 14:59h

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković je, osim poslaničke plate, prošle godine primila 12 honorara koji su se kretali od 50 do više od 1.000 eura, stoji u imovinskom kartonu koji je dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije.

Njena poslanička plata je u prosjeku iznosila malo više od 1.450 eura a Vukovićeva je prijavila i novogodišnji bonus od nepunih 400 eura. Ona je članica skupštinskih Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport i Odbora za rodnu ravnopravnost.

Vukovićeva je, kako se navodi,od honorara dobila nepunih 3.250 eura, a oni su stizali od Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, JU “Njegoš” Nikšić, KIC “Budo Tomović”, JU “Muzeji i galerije” Podgorica, NVO Matica crnogorska, Glavnog grada za Međunarodni sajam knjiga i DEUS, Univerziteta Donja Gorica za humanističke studije i Fakulteta umjetnosti. Vukovićeva je u ranijem kartonu prijavila da je sa UDG-a imala redovna primanja od 500 eura mjesečno. Ona je, takođe, prijavila da je u martu 2017. zaradila 3.400 eura od prodaje “pežoa 407”. Vukovićeva Agenciji nije dala saglasnost za uvid u bankarske račune, dok je njen stranački kolega Danijel Živković to dozvolio.

Živković je prijavio da je od juna primao poslaničku platu od 1.320 eura, ali nije prijavio novogodišnji bonus od oko 400 eura. Osim poslaničke, on ima i 150 eura odborničke naknade u Skupštini opštine Pljevlja. Živković je član Ustavnog odbora i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu a u SO Pljevlja je predsjednik Odbora za izbor i imenovanja a član Odbora za statut i propise. Njegova supruga Ivana je radila dva mjeseca u DOO “Cvetić” za nepunih 100 eura mjesečno. Živković se 2016. kreditno zadužio 4.700 eura.

Bonus video: