DPS Bar: Da bogato zaleđe "snabdijeva" urbano jezgro, da poljoprivreda "hrani" turizam

"Svjesni činjenice da novo vrijeme nameće nove izazove, i da u globalnoj tržišnoj utakmici nije dovoljno tek učestvovati, riješeni smo da upravljamo sopstvenim razvojem"
63 pregleda 1 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 09.05.2018. 14:02h

Skladan viševjekovni suživot građana Bara, za nas u DPS-u je oduvijek predstavljao inspiraciju da pobjeđujemo i da, na bazi osvojenog povjerenja, vodimo skladnu i građanski odgovornu politiku, saopšteno je danas iz Opštinskogodbora Demokratske partije socijalista (DPS) Bar.

"Naša politička ponuda je danas, za korak dalje, i razvojna i moderna. Najslikovitija potvrda toga je izborna lista kojom smo legitimisali naš politički program a koju čine ugledne Baranke i Barani, spremni da svojim pravnim, ekonomskim, menadžerskim i mnogim drugim znanjima, ali prije svega entuzijazmom i ljubavlju prema svom gradu, doprinesu da naš Bar postane još bolje i udobnije mjesto za život", navodi se u saopštenju DPS Bar.

U saopštenju se dodaje da će u narednom četvorogodištu nastaviti sa ubrzanim unaprijeđivanjem lokalne infrastrukture kao preduslova ubrzane transformacije Bara u visokokvalitetnu turističku destinaciju.

"Svjesni činjenice da novo vrijeme nameće nove izazove, i da u globalnoj tržišnoj utakmici nije dovoljno tek učestvovati, riješeni smo da upravljamo sopstvenim razvojem. Zato ćemo, pored napora da povećamo atraktivnost Bara za nove investicije, posebno razvijati komparativne prednosti - raznolikost teritorije prije svih. Učinićemo sve kako bismo iskoristili razvojnu šansu - da bogato zaleđe "snabdijeva" urbano jezgro, da poljoprivreda "hrani" turizam, ali i da turisti posjećuju i borave na poljoprivrednim gazdinstvima. Takvim budućim modelom - "kružne ekonomije", za koji u Baru postoje izglednije šanse nego drugdje u Crnoj Gori, otvorićemo i nova radna mjesta i nove mogućnosti za porodični biznis, dok će budući menadžment Opštine istovremeno biti u mogućnosti da sa više posvećenosti i stručnosti brine o infrastrukturi, poslovnom ambijentu, kulturi i drugim prioritetima iz razvojne agende", rekli su iz DPS Bar.

Poručili su i da je 27. maj datum početka ostvarivanja vizije Bara kao prepoznatljivog centra na Mediteranu.

"Moderno, pobjednički, za dobrobit građana Bara", zaklljučuje se u saopštenju DPS Bar.

Bonus video: