Pajović i Bojović se udružuju?

Kako “Vijesti” saznaju, Pajović i Bojović planiraju da stvore "široki front progresivnih snaga"
61 pregleda 0 komentar(a)
rade bojovic, darko pajovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
rade bojovic, darko pajovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.01.2012. 09:51h

Nekadašnji koordinator Pokreta za nezavisnost Rade Bojović vodi intenzivne razgovore sa istaknutim javnim ličnostima radi pripremanja terena za osnivanje nove političke grupacije, saznaju “Vijesti” od više izvora.

Bojović, koji je početkom 90-ih bio aktivan u politici kao koordinator antiratnog pokreta Građanski odbor za mir i kao jedan od osnivača Socijaldemokratske partije, ne planira osnivanje klasične političke partije, već široke grupacije koja bi na izborima nastupila kao Građanska lista. Kasnije bi ta lista moguće prerasla u partiju, čiji je cilj stvaranje ozbiljne političke alternative DPS-u i SDP-u.

Prema informacijama “Vijesti”, u taj projekat je uključen jedan broj ljudi iz crnogorskih institucija kulture i nekadašnjih državnih funkcionera, koji smatraju da DPS i SDP, kao ni sadašnja opozicija, iz različitih razloga nijesu u stanju da sprovedu suštinske promjene u Crnoj Gori, koje bi je učinile državom vladavine prava i pravde.

Iste su i polazne osnove za formiranje nove stranke, na kojoj već mjesecima radi grupa mlađih intelektualaca na čelu sa Darkom Pajovićem. Kako “Vijesti” saznaju, Pajović i Bojović razgovarali su o tome da se udruže i tako stvore široki front progresivnih snaga.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: