MUP: Bilo je neophodno imenovati v.d. direktora UP

Iz MUP-a je saopšteno da će nakon donošenja Zakona o unutrašnjim poslovima u Skupštini Crne Gore biti raspisan javni konkurs
65 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva Vijesti
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.01.2012. 19:51h

Imajući u vidu djelokrug rada Uprave policije i njenu ulogu u obezbjeđivanju uslova za ostvarivanje Ustavom zajamčenih prava i sloboda građana, bilo je neophodno odmah imenovati lice koje će vršiti dužnost direktora policije, nakon što je Veselin Veljović smijenjen sa te funkcije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović saopštio je ranije da nije postojao pravni osnov za imenovanje vršioca dužnosti šef crnogorske policije, te da je ostala tajna na osnovu kojeg propisa je Vlada donijela akt o imenovanju Božidara Vuksanovića na tu funkciju.

Iz MUP-a je saopšteno da će nakon donošenja Zakona o unutrašnjim poslovima u Skupštini Crne Gore biti raspisan javni konkurs za izbor direktora Uprave policije.

“Osim izmjena propisa koji regulišu materiju državne uprave, na izbor direktora Uprave policije uticala je činjenica da je dotadašnjem direktoru radni odnos u policiji prestao 28. decembra 2011. godine, a 29. decembra imenovan je za savjetnika za bezbjednost i odbranu Predsjednika Crne Gore”, saopšteno je iz MUP-a

Bonus video: