Branimir Gvozdenović godinu dana volontirao u DPS-u

Iako više nije bio na funkciji ministra, dobio je i bonus od Vlade u iznosu 5.556 eura
0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.01.2012. 12:22h

Politički direktor DPS-a i bivši ministar uređenja prostora Branimir Gvozdenović “volontirao” je godinu na toj visokoj partijskoj funkcijii.

Prvu platu za profesionalnu funkciju u DPS-u primiće tek u januaru, pošto je u proteklih godinu dana iskoristio zakonsku mogućnost da, na račun poreskih obveznika, prima ministarsku platu od 1.335 eura.

Iako više nije bio na funkciji ministra, dobio je i bonus od Vlade u iznosu 5.556 eura.

“Gvozdenović će na platnom spisku DPS-a biti sad od januara ove godine, pošto mu je krajem decembra prošle istekao period u kome je imao pravo na ministarsku platu”, rekao je “Vijestima” portparol te partije Rajko Kovačević.

Iz Komisije za sprečavanje sukoba interesa kazali su da politički direktor DPS-a partijsku funkciju nije ni pomenuo u izvještaju o imovini, kao ni to da li je po tom osnovu imao dodatne prihode. Gvozdenović nije odgovarao na pozive.

On je od decembra i predsjednik Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo, gdje mu je prva plata 1.223 eura. Posjeduje nekretnine zavedene na šest katastarskih parcela, ali nije htio da objavi detalje.

Bonus video: