Šta će DPS-u koncentraciona Vlada?

Podsjećajući da DPS sa svojim koalicionim partnerima funkcioniše stabilno, Kovačević je rekao da je najvažnije da su tu rezultati koji se od njih očekuju
0 komentar(a)
dps, Foto: Zoran Đurić
dps, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.01.2012. 05:58h

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) ne postoji nijedan ozbiljan i racionalan razlog zbog kojeg bi se razmatrala opoziciona želja da opozicija, kroz neku vrstu koncentracione vlade, postane dio izvršne vlasti, kazao je “Vijestima” portparol DPS-a Rajko Kovačević.

Komentarišući mogućnost formiranja koncentracione vlade, koja bi, kako je “Vijestima” kazao lider SNP-a Srđan Milić, imala zadatak da riješi godinama nagomilane zadatke, Kovačević je rekao da je to stara priča opozicije o kojoj se govori godinama.

"Ne vidim da bi strukture poput Nove, SNP-a i PzP-a, mogle da imaju neki prepoznatljiv kapacitet da nešto unaprijede"

Uloga opozicije lakša

Podsjećajući da DPS sa svojim koalicionim partnerima funkcioniše stabilno, on je rekao da je najvažnije da su tu rezultati koji se od njih očekuju.

“A sve i da nije tako, ne vidim da bi strukture poput Nove, SNP-a i PzP-a, koje već duže vremena traže alternativne načine da budu vlast, samo ne na izborima, mogle da imaju neki prepoznatljiv kapacitet da nešto unaprijede. Tako o njima misle i građani”, uvjeren je Kovačević.

On je istakao da je neophodno da opozicija u sadašnjoj ulozi, koja je “daleko lakša i relaksiranija od odgovornosti za povoljni crnogorski ekonomsko-politički ambijent” pokaže veći stepen ozbiljnosti.

“Kako bi u nekoj budućoj fazi dobili status za kandidata za vršenje vlasti, a o datumu kad bi to moglo da bude, prerano je govoriti”, zaključio je Kovačević.

Bonus video: