Mandić i Danilović upoznali Dodika sa položajem Srba u Crnoj Gori

Dodik je najavio da će u okviru svoje regionalne inicijative, krajem januara posjetiti i Crnu Goru, i to u vrijeme proslavljanja praznika Svetog Save
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2011. 18:08h

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i zamjenik predsjednika NOVE Goran Danilović tokom zvanične posjete predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade RS Aleksandru Džombiću istaknut je značaj regionalne i kulturne saradnje među Srbima i njihovim kulturnim i duhovnim institucijama.

"Naglašena je neophodnost jačeg međusobnog povezivanja, a razgovarano je i o političkim prilikama na Balkanu, koje predstavljaju specifičnost i izazov za političke predstavnike srpskog nacionalnog identiteta", navodi se u saopštenju informativne službe NSD.

Predsjednik NOVE Andrija Mandić upoznao je Dodika sa položajem i problemima srpskog naroda u Crnoj Gori, istakavši činjenicu da u svim političkim previranjima predstavnici srpske nacionalne zajednice treba da se pozicioniraju tako da budu integraciona kopča svim državama na Balkanu u kojima živi značajan broj Srba.

"Predsjednik Dodik je najavio da će u okviru svoje regionalne inicijative, krajem januara posjetiti i Crnu Goru, i to u vrijeme proslavljanja praznika Svetog Save. Prilikom susreta sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Aleksandrom Džombićem ponovljene su ocjene o neophodnosti jačeg regionalnog integrisanja, a razgovarano je i o finansijskim izazovima Republike Srpske i Crne Gore za narednu godinu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: