Mandić traži da Vujanović kroz vanredno stanje sprovede hapšenja

"To se očekuje od nas i to će biti jedini mogući vidljivi rezultati za nastavak integracija", rekao je Mandić
93 pregleda 0 komentar(a)
Medojević, Mandić, Foto: Savo Prelević
Medojević, Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2011. 12:04h

Lider NOVE Andrija Mandić kazao je nakon sastanka sa predsjednikom Filipom Vujanovićem da šef crnogorske države ne dijeli iste ocjene za ugroženost Crne Gore od organizovanog kriminala jer prema njegovim informacijama, organizovani kriminal nije prijetnja Crnoj Gori.

"Danas smo od Vujanovića tražili da država ima snažne akcije u borbi protiv kriminala jer nije slučajno to što pregovori počinju od 23. i 24. poglavlja", rekao je Mandić.

Ističući da će vrijeme pokazati da li je u pravu bio Vujanović ili opozicija, Mandić je rekao da je od Vujanovića tražio da kroz jednu vrstu vanrednog stanja sprovede akciju hapšenja kriminalnih grupa.

"To se očekuje od nas i to će biti jedini mogući vidljivi rezultati za nastavak integracija", rekao je Mandić.

Na pitanje koji će biti naredni potezi Mandić je kazao da će nastaviti da dokaze koje dobiju učine javnim zbog pritiska javnosti.

Medojević: Bezbjednosne službe će čuvati DPS

Lider PzP-a Nebojša Medojević koji je takođe razgovarao sa Vujanovićem kazao je da su se sa predsjednikom saglasili da je pojava listinga ozbiljan propust i da šteti kredibilitetu bezbjednosnog sistema.

"Imali smo razgovor i o zajedničkoj sjednici Nacionalnog savjeta i skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu. Vujanović smatra da stanje nije vanredno i da je rizik od odmazde prema ministrima, poslanicima, novinarima - minimalna, kazao je Medojević uvjeren da će opet u javnost procuriti neki povjerljivi materijal.

Medojević je Vujanoviću ukazao i na potrebu za kadrovskim promjenama, prije svega ministra vanjskih poslova Milana Roćena koji kako tvrdi Medojević, ima nizak rejting kod zapadnih partnera.

Medojević je istakao i da su najavljena imenovanja na pozicijama direktora Uprave policije i ANB-a štetna po državu jer je riječ o partijskim aktivistima, a ne profesionalcima.

"Mislim da će sve aktivnosti bezbjednosih službi biti usmjerene da se sačuva DPS, a ne država", zaključio je Medojević.

Vujanović: Crna Gora maksimalno posvećena borbi protiv kriminala

Crna Gora je maksimalno posvećena borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ocijenio je predsjednik Filip Vujanović i dodao da je uvjeren da će do pristupnih pregovora i tokom njih tu posvećenost dodatno potvrditi.“Predsjednik je istakao da informacija koju ima od bezbjednosnih struktura na jasan način konstatuje da ne postoji rizik da organizovani kriminal ugrozi Crnu Goru”, kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.Navodi se da je on ukazao na potpunu otvorenost bezbjednosnih struktura da, u komunikaciji sa liderima opozicije i svima u Crnoj Gori, provjere sve okolnosti koje su od značaja za borbu protiv organizovanog kriminala. U saopštenju se dodaje da su Mandić i Medojević “saopštili ocjenu ugroženosti Crne Gore organizovanim kriminalom”.“I potrebu da se, u tim okolnostima, kroz zajednički sastanak Savjeta za odbranu i bezbjednost i Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, utvrde mjere koje bi država preduzela u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: