Vujović: Našoj djeci moramo ostaviti bolji i ljepši grad

Kandidatkinja za odbornicu Ana Belada, mještanka Starog Aerodroma, istakla je da otuđena partijska elita zanemaruje potrebe građana Podgorice, tako da čak i ne planiraju izgradnju dječjih i sportskih igrališta
235 pregleda 23 komentar(a)
Ivan Vujović, Građanski savez za promjene, Stari Aerodrom, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Ivan Vujović, Građanski savez za promjene, Stari Aerodrom, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Ažurirano: 07.05.2018. 12:11h

Građanski savez za promjene ima jasnu strategiju kako da riješi probleme stanovnika Starog Aerodroma, nakon što 27. maja zajedno sa drugim opozicionim subjektima, preuzme vlast u Podgorici, saopšteno je prilikom današnje posjete ovom podgoričkom naselju. O tim planovima kandidati za odbornike Građanskog saveza za promjene su, kako navode, u neposrednim i srdačnim razgovorima, informisali i građane Starog Aerodroma.

Tokom te posjete, navodi se u saopštenju Građanskog saveza za promjene, oni su se uvjerili da i ovaj kvart dijeli sudbinu ostalih djelova Podgorice. Loša infrastruktura, ekološke crne tačke i komunalna neuređenost dio su svakodnevice građana ovog naselja.

Nosilac liste Građanskog saveza za promjene Ivan Vujović istakao je da Podgorica mora da se razvija planski, a ne stihijski.

"Prostor je ograničen resurs i zato Građanski savez za promjene neće dozvoliti da ga jedna generacija neodgovornih i bahatih političara uništi već ćemo njime gazdovati u interesu svih građana" naglasio je Vujović.

On smatra da je ovakav pristup odraz odgovornosti prije svega prema budućim generacijama koje će živjeti u Podgorici. „Našoj djeci moramo ostaviti bolji i ljepši grad“, poručio je on, „jer suština politike je briga o ljudima, solidarnost i stvaranje, a ne pohlepa, otimanje i uništavanje“.

Kandidatkinja za odbornicu Ana Belada, mještanka Starog Aerodroma, istakla je da otuđena partijska elita zanemaruje potrebe građana Podgorice, tako da čak i ne planiraju izgradnju dječjih i sportskih igrališta.

"Uskoro ću po drugi put postati majka i želim da se borim da moje dijete, zajedno sa svom drugom djecom, ima uređen i bezbjedan prostor za igru i veselo odrastanje. U blizini imamo Ćemovsko polje, kao stvoreno da bude uređeno za igru djece, odmor naših penzionera i odmor i rekreaciju svih nas", navodi Belada.

Ona se posebno osvrnula na infrastrukturne nedostatke ovog naselja, poput loše asfaltiranih ulica, malog broja parking mjesta i neadekvatne javne rasvjete, što sve skupa ugrožava bezbjednost građana, u prvom redu djece, osoba sa invaliditetom i penzionera.

"Neodgovorna lokalna politika se mora prekinuti a prvi korak ka tome je smjena otuđene DPS vlasti u Podgorici, na izborima na kojima će slobodni građani glasati za promjene", poručila je Belada.

Jadranka Vojinović, kandidatkinja za odbornicu i stanovnica Starog Aerodroma, naglasila je da se godinama unazad građani Starog aerodroma, Dinoša, Kakaricke Gore, Rogama i Milješa gotovo svakodnevno suočavaju sa ekološkim incidentima prouzrokovanim nezakonitm spaljivanjem guma, što proizvodi oblake crnog dima koji obavija čitavo naselje te da gradske vlasti, i pored usvojenih strateških dokumenata vezanih za upravljanje otpadom ne posvećuju adekvatnu pažnju ovom pitanju.

"Znam i vjerujem da će slobodni građani i kompetentni ljudi Građanskog saveza za promjene znati kako da rješavaju ekološka pitanja od interesa za zdravlje i kvalitetniji život svih nas u Glavnom gradu. Zato svoj glas dajem promjenama!", zaključila je Vojinovićeva.

Bonus video: