Direktor ANB Vladan Joković podnio ostavku

Pored toga, već danima kruže spekulacije da će i prvi čovjek Policije, Veselin Veljović, podnijeti ostavku ili biti smijenjen
1001 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2011. 19:13h

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Vladan Joković podnio je ostavku na tu funkciju, javio je radio Antena M.

Joković će o tome popodne obavijestiti predsjednika Vlade Igora Lukšića.

TV Vijesti, Jelena Kulidžan

"Vijesti" su prošlog mjeseca pisale o namjeri Lukšića da smijeni Jokovića i direktora uprave policije Veselina Veljovića.

Gest za demokratizaciju

“Uvjeren sam da ovaj čin neće imati bilo kakve ozbiljne reperkusije u bezbjednosnom sistemu Crne Gore, kao i da neće biti predmet politizacije i eventualnih spekulacija”, kazao je on u ostavci, dostavljenoj agenciji MINA.

Joković je rekao da smatra da takav odgovoran gest može samo doprinijeti daljoj demokratizaciji društva.

Prema njegovim riječima, ANB je u proteklom periodu značajno doprinosila ostvarivanju strateških ciljeva Crne Gore, štitila nacionalne interese i imala naročit senzibilitet za osnovne postulate demokratskog društva.

Lukšić je , nakon afere "Listing" ocijenio da postoji "očigledan deficit u funkcionalnosti jednog broja institucija sistema"

ANB je, kako je naveo, tokom protekle godine, efikasno i racionalno obavljala svoju funkciju, dodatno ojačala međunarodnu poziciju i značajno doprinijela sadržajnijoj parlamentarnoj i civilnoj kontroli, uz uspostavljanje bitno višeg stepena povjerenja na toj relaciji.

“Koncept rada, usaglašen sa aktuelnim trendovima i visokim profesionalnim standardima, dao je vrlo mjerljive rezultate. Kompetentno i sa velikim uspjehom Agencija je participirala i u kompleksnim međunarodnim operacijama”, kaže se u ostavci.

Joković dodaje da je ukupan ambijent u ANB-u kreiran tako da su pripadnici podstaknuti na permanentno usavršavanje i usvajanje isključivo onih standarda i principa koji dominantno oblikuju vrhunske profesionalce.

Premijer Lukšić je , nakon afere "Listing" ocijenio da postoji "očigledan deficit u funkcionalnosti jednog broja institucija sistema".

Galerija

Bonus video: