SDP ne žuri da smijeni Veselina Veljovića

Premijer Igor Lukšić bio je planirao da na današnjoj sjednici Vlade za v. d. direktora policije bude izabran poslanik DPS-a Božidar Vuksanović
101 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.12.2011. 08:32h

Imenovanje vršioca dužnosti direktora policije na današnjoj sjednici Vlade nije izvjesno zato što Socijaldemokratska partija traži da se prvo usvoji novi zakon o unutrašnjim poslovima, na osnovu kojeg bi šef policije bio podređen ministru unutrašnjih poslova, saznaju “Vijesti” u vladajućoj koaliciji.

Premijer Igor Lukšić bio je planirao da na današnjoj sjednici Vlade za v. d. direktora policije bude izabran poslanik DPS-a Božidar Vuksanović, nakon što je izdejstvovao u svojoj partiji da Veselin Veljović bude smijenjen.

Međutim, Vuksanovića treba da predloži ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović (SDP), koji to nije učinio zahtijevajući da prije toga bude donesen zakon koji SDP zagovara već skoro godinu.

Lukšić i predstavnici SDP-a u srijedu su vodili intenzivne konsultacije oko procedure za promjene na čelu policije, ali saglasnosti nije bilo. Ti razgovori, u kojima su se dotakli i pitanja u vezi sa budžetom, trebalo bi da budu nastavljeni narednih dana.

Izvor iz SDP-a indirektno je potvrdio da ta partija traži usvajanje novog Zakona o unutrašnjim poslovima, prije nego bude izabran novi šef policije.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: