Vlada uskoro određuje pregovarača sa EU

Optužujući Roćena da potcjenjuje tu funkciju, Goran Danilović iz Nove srpske demokratije kazao da je glavni pregovarač “strašno važan"
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 17:46h

Vlada će na posljednjoj sjednici u ovoj godini ili prvoj u narednoj imenovati glavnog pregovarača sa EU, najavio je ministar vanjskih poslova i evopskih integracija Milan Roćen.

Na sjednici skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije, Roćen je najavio da će premijer Igor Lukšić ubrzo početi razgovore sa predstavnicima politička paritija o imenovanju glavnog pregovarača.

Refenrence i karakteristike, kao i uloga glavnog pregovarača u procesu sa EU izazvala je dosta polemike. Roćen je kazao da mu se čini da se u Crnoj Gori prenaglašava uloga glavnog pregovarača, “mada ona nije za potcjenjivanje”.

“Ali je upravo takva, koordinativna”, rekao je.

Bulatović: Šta tu ima da pregovaramo...

Potpredsjenik Odbora Vasilije Lalošević je mišljenja da pregovarač mora biti prihvatljiv za sve, da nije “sujetan, revanšista i politički obojen” i neko ko će moći da ujedini opoziju i vlast.

Optužujući Roćena da potcjenjuje tu funkciju, Goran Danilović iz Nove srpske demokratije kazao da je glavni pregovarač “strašno važan, da je bitan njegov izbor, jer će taj čovjek biti značajna adresa.

Predrag Bulatović iz SNP-a je rekao da “neće biti nekih pregovora sa EU”.

“Šta mi tu imamo da pregovaramo, mi treba da se usaglasimo sa pravom Unije, tako da tu neće ni biti mnogo mjesta za pregovore”, smatra Bulatović.

Galerija

Bonus video: