Mandić: Tadić je pogriješio kad je pozvao Srbe iz DPS-a

Mandić je kazao da bi Tadiću savjetovao da ih ne poziva, da ga je predsjednik Srbije pitao za mišljenje
0 komentar(a)
mandić, Foto: Arhiva Vijesti
mandić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.12.2011. 15:36h

Lider Nove Andrija Mandić kazao je da ne vidi svrhu i razlog zbog kojeg je predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao ministre zdravlja i poljoprivrede Miodraga Radunovića i Tarzana Miloševića, te bivšu ministarku za evropske integracije Gordanu Đurović na tradicionalno godišnje okupljanje Srba iz regiona u Beogradu.

Ne želeći da komentariše “šta su pomenuta gospoda nacionalno”, Mandić je kazao da bi Tadiću savjetovao da ih ne poziva, da ga je predsjednik Srbije pitao za mišljenje.

“Oni su u vremenu prije otcjepljenja uradili sve što su mogli da bi Crna Gora postala nezavisna i na jednom jasnom programu usmjerenom protiv Srbije i srpskog naroda radili zajedno sa predsjednikom partije na ostvarenju tih njihovih stranačkih i nacionalnih ciljeva. Ne vidim svrhu i razloga zašto je Tadić pozivao te ljude, mislim da je to jedna greška”, uvjeren je Mandić.

Ističući da je po Ustavu Srbija dužna da brine o svim Srbima koji žive izvan države, Mandić je rekao da ako Crna Gora želi najbolje odnose sa susjedima, onda je prirodno da ih ima sa Srbijom.

Na pitanje da li Tadić, nakon poziva, Radunovića, Miloševića i Đurović vidi kao legitimne predstavnike Srba u Crnoj Gori, Mandić je kazao da on ne može da tumači šta misli predsjednik Srbije.

“Od njega ne treba praviti neprijatelja Crne Gore, jer je Tadić prvi došao u Podgoricu da čestita nezavisnost nakon referenduma”, podsjetio je Mandić.

Bonus video: