Tadić na sastanak u Beogradu zvao i Srbe iz DPS-a

Riječ je o ministrima zdravlja Miodragu Radunoviću i poljoprivrede Tarzanu Miloševiću, te o bivšoj ministarki za evropske integracije Gordani Đurović
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 09:17h

Predsjednik Srbije Boris Tadić proširio je dosadašnju listu gostiju na tradicionalnom godišnjem okupljanju predstavnika Srba iz regiona, pozivajući funkcionere DPS-a za koje mu je rečeno da se deklarišu kao Srbi, ali su oni odbili poziv.

Riječ je o ministrima zdravlja Miodragu Radunoviću i poljoprivrede Tarzanu Miloševiću, te o bivšoj ministarki za evropske integracije Gordani Đurović.

U Tadićevo ime poziv na sastanak Savjeta za Srbe u regionu, 23. decembra u Beogradu, uputio im je njegov savjetnik Mlađan Đorđević, sa obrazloženjem da će tema razgovora biti dalje unapređenje međususjedskih odnosa i položaja srpskih zajednica u zemljama u regionu.

Objašnjeno je da se pozivaju ugledni Srbi iz regiona iz oblasti kulture, politike, nevladinog sektora...

Osim funkcionerima DPS-a, pozivi su upućeni liderima SNP-a i Nove Srđanu Miliću i Andriji Mandiću, predstavnicima Matice srpske u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću i Blažu Papoviću, te čelnicima NS i DSS Predragu Popoviću i Ranku Kadiću.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: