Demir Hodžić: Nadam se da će i otac otići iz DPS-a

Ukoliko neko želi da istupi, treba ga pustiti da to uradi, ali ne vidim šta će se promijeniti spaljivanjem članske karte, kazao je Miodrag Vuković (DPS)
834 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 08:20h

Predstavnik Studentske unije Demir Hodžić ponovo će danas zatražiti od podgoričkog DPS-a originalnu ili kopiju pristupnice toj partiji, za koju i dalje tvrdi da je falsifikat.

Hodžić je “Vijestima” saopštio i da je razgovarao sa svojim ocem o tome zašto sve ovo vrijeme nije znao da je član DPS-a, ako je već popunjena njegova pristupnica”: “Ušli smo u raspravu u vezi sa tim, jer ja zaista sve ovo vrijeme nijesam znao da je on iz nekih razloga potpisao tu pristupnicu. Nadam se da će i on na kraju shvatiti da to nije politička partija čiji član treba da bude”.

Osvrćući se na komentare na internet portalima, a u vezi sa zahtjevom od prije dva dana za uvid u pristupnicu DPS-u, te najavljenom tužbom zbog falsifikata, Hodžić ističe da se “vidi da to čine DPS aktivisti”.

“Na isti način se ta mašina pokreće prije izbora, a oni uvijek misle da se radi o teoriji zavjere. Vrijeme će pokazati da sam bio iskren u svojim namajerama od samog početka. Dokazaću da imam čast, ali ne samo zbog sebe, već da budem primjer ostalim mladim ljudima”, rekao je Hodžić.

Vuković: Niko nikoga ne gura

U Statutu DPS-a jasno stoji da se “članstvo u partiji stiče dobrovoljnim potpisivanjem pristupnice u mjesnom, opštinskom, odnosno odboru Glavnog grada”.

Predsjednik mladih Glavnog grada i izvršni sekretar Srđan Miljanić kazao je da"svi pismeni zahtjevi za davanje partijske dokumentacije moraju da prođu kolegijum partije".

On je izjavio da će kao član kolegijuma, biti protiv toga da se Hodžiću da dokument, jer je najavio da će ga zapaliti.

“Član partije dobija člansku kartu. Evidenciju članova partije vode opštinski, odnosno odbor Glavnog grada i ona je dostupna svakom članu partije. Na pristupnicu se može staviti prigovor. Izvršni odbor opštinskog odbora, odnosno odbora Glavnog grada odlučuje o prigovoru. Prihvatanjem prigovora pristupnica postaje ništavna. Članstvo u partiji prestaje istupanjem ili isključenjem. Iz partije se istupa davanjem pisane izjave ili vraćanjem članske karte”, stoji u Statutu DPS-a.

Poslanik te partije Miodrag Vuković ističe da ukoliko neko želi da istupi, treba ga pustiti da to uradi.

“Međutim, ne vidim šta će se promijeniti spaljivanjem članske karte, koja je zapravo nečija prošlost. Niko nikoga ne guri ni u DPS ni iz DPS-a, sve je stvar stavova i dobrovoljnosti”, prokomentarisao je Vuković.

Agencija će se baviti Hodžićevim slučajem

Hodžić će podnijeti i pritužbu Agenciji za zaštitu ličnih podataka, jer kako kaže “nema potrebe da u DPS-u postoje njegovi podaci, bez obzira na to ko je, kad i zbog čega potpisao njegovu pristupnicu”.

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka Aleksa Ivanović kazao je “Vijestima” da će Agencija uvijek reagovati po zahtjevu ili po službenoj dužnosti.

”Na bilo koji način da Agencija reaguje, svi moraju znati da su lični podaci sve informacije koje se odnose ili se mogu odnositi na fizičko lice. Osoba čiji su se podaci obrađivali može zatražiti brisanje informacija, što bi trebalo da bude izvršeno 30 dana od podnošenja takvog zahtjeva. Posebnu pažnju treba obratiti na način na koji se prikupljaju i obrađuju informacije o maloljetnom licu, kako se ne bi povrijedila njegova prava, ali ni Zakon o zaštiti ličnih podataka”, rekao je Ivanović.

Galerija

Bonus video: