Roćen: Stan od 159 kvadrata smo kupili jer je supruga štedljiva

Valjda sam uštedio nešto malo para koje smo mogli da odvojimo da bismo obezbijedili trajan krov nad glavom, kazao je on
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 08:32h

Ministar vanjskih poslova Milan Roćen kazao je da je stan od 159 kvadrata kupio od kredita u iznosu od 100.000 eura i ušteđevine koju je zaradio kao ambasador u Moskvi.

“Svako normalan zna da nije mogao biti kupljen za 100.000 eura nego sam se neposredno bio vratio iz Moskve. Čovjek sam koji je deset godina radio vani u diplomatiji, imam 30-tak godina radnog staža na mjestima na kojima sam bio, valjda sam uštedio nešto malo para koje smo mogli da odvojimo da bismo obezbijedili trajan krov nad glavom. Primao sam platu u ambasadi u Moskvi ne preko računa nego na ruke. Moja supruga je štedljiva i jednostavno nijesam imao potrebu, niti tamo nešto stoji u kartonu, da prijavim kolika je ta ušteđevina”, kazao je Roćen u intervjuu Televiziji Vijesti.

Potvrđujući da je kredit od 100.000 eura vratio prije roka tako što je sin prodao njegov stan, on je rekao da je taj stan prodat za 2.500 eura po metru kvadratnom: “Taj aranžman je dogovoren mnogo prije sloma tržišta nekretnina, a postoje ljudi koji drže riječ i ja sam na tu riječ uzeo taj kredit i znao sam da će taj čovjek to da uradi”.

Ne mogu da sumnjam u ljude koji su toliko dali za državu

Šef diplomatije poručio je da će tražiti odgovornost nadležnih ako se ne riješi afera "listing".

Roćen je u emisiji "Načisto" rekao da je sada prava šansa da nadležni organi pokažu svoj kredibilitet.

"Dakle, ja ne mogu da posumnjam u čelne ljude bezbjednosnih službi, ljude koji su ovoliko dali za ovu državu, ljude koji su čuvali i čuvaju ovu državu, da mogu biti dio toga", kazao je Roćen.

Roćen kaže da je za očekivati da ukoliko ne bude nikakvih rezultata istrage, odgovornost budu snosili čelnici bezbjednosnih službi.

Roćen ističe da on to govori kao akter afera, ali da je to pitanje ipak u nadležnosti premijera Lukšića i da će on o tome odlučivati.

Hrvatska i crnogorska policija: Razmijenili smo listinge >>>

Galerija

Bonus video: