SNP: Mogli su Milanki Raičević nagradu dati prošle godine

Kolege gospođe Raičević nisu pokazale potrebnu ljekarsku solidarnost i nisu se potrudile da svako snosi svoj dio odgovornosti, kaže Vujović
128 pregleda 0 komentar(a)
Dr Milanka Raičević, Foto: Arhiva Vijesti
Dr Milanka Raičević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.12.2011. 16:27h

Povodom odluke žirija o dobitnicima 19. decembarske nagrade, koju Glavni grad tradicionalno dodjeljuje na Dan oslobođenja Podgorice, čule su se pre reakcije iz podgoričkog SNP-a.

Dok prihvataju i pozdravljaju činjenicu da su dobitnici tog prestižnog priznanja publicista, prof. doktor Dušan Ičević i etnolog Vladislav Ivanović, iz podgoričkog SNP-a poručuju da bi i priznanje doktorke radiologa Milanke Raičević pozdravili samo da je u njene ruke stiglo, na primjer, prošle godine.

"Da se to desilo prije incidenta koji je dobio sudşki epilog i koji još nije okončan. Ovako, nesporno je da će najveći dio javnosti dovesti u veui dodjelu tako prestižne nagarade s ljekarskim angažovanjem doktorke Raičević u postupku davanja stručnih iskaza kao dokaza u sudskom postupku", smatra šef odborničkog kluba te partije u gradskoj Skupštini Vladimir Vujović.

Osvrćući se na slučaj njenog svjedočenja u slučaju “Vijesti- Mugoša”, u SNP-u ističu, kako je, nažalost u javnosti saopšteno, da dati nalazi nisu potvrđeni od strane njenih kolega.

"Prethodna godina ukazala je i na još jednu činjenicu, da je bilo određenih propusta u radu Radiološke službe, gdje kolege gospođe Raičević nisu pokazale potrebnu ljekarsku solidarnost i nisu se potrudile da svako snosi svoj dio odgovornosti", napominje Vujović.

Dakle, kako se navodi u izjavi Vujovića, u SNP-u vjeruju da je Raičević zaslužila nagradu, dok žale što laureat nije bila recimo za 2009. ili prethodnu godinu.

"Time bi se izbjeglo vezivanje njenog uspješnog profesionalnog rada s postojećim sudskim postupkom", poručio je Vujović.

Bonus video: