"PARTIJSKI IDENTITETI DA USTUPE MJESTO GRAĐANSKOM IDENTITETU"

Mugoša: Danas je građanin da bi se zaposlio primoran da bude član vladajućih partija

"U Građanskom savezu za promjene sam prepoznao one koji hoće grad koji pripada jednako svima jer samo tako, na principima pravičnosti, možemo graditi jedinstvo bez kojega nema napretka jednog društva"
188 pregleda 24 komentar(a)
Budimir Mugoša, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Budimir Mugoša, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Ažurirano: 31.01.2019. 01:08h

Kao slobodan građanin pristupio sam Građanskom savezu za promjene zato što je cilj ovog saveza dobrobit građana, a ne političkih partija, saopštio je danas Budimir Mugoša, nekadašnji ministar poljoprivrede u Vladi izbornog povjerenja.

"Partijski identiteti moraju da ustupe mjesto građanskom identitetu. Ovo zato što politika mora biti u interesu građana, ne bilo kog partijskog aktera ili pojedinca. Danas je građanin da bi se zaposlio primoran da bude član vladajućih partija. To nije slobodno društvo i to je poniženje i za građane i za državu. Ta praksa se mora promijeniti", smatra Mugoša koji se danas bavi poljoprivredom. 

On je dodao da je u Građanskom savezu za promjene prepoznao istinsku želju i časne ljude koji takvo stanje hoće da mijenjaju.  

"U Građanskom savezu za promjene sam prepoznao one koji hoće grad koji pripada jednako svima jer samo tako, na principima pravičnosti, možemo graditi jedinstvo bez kojega nema napretka jednog društva. Građanski savez za promjene želi da vodi politiku koja će podsticati slobodni duh građana koji će znati da oni biraju vlast i da ta vlast mora da im polaže račune. Zato što je superiorna, zato što je pravična, ideja Građanskog saveza za promjene mora pobijediti, a te pobjede počinju od 27 . maja i podgoričkih izbora, kazao je Mugoša, koji je drugi na listi Građanskog saveza za promjene za lokalne izbore u Podgorici 27. maja.

Preporučujemo za Vas