Aleksandar Eraković ambasador i u Kataru i Bahreinu

Ocjenjujući da Crna Gora i Katar već imaju određena iskustva u pogledu investicija, Eraković je rekao da je Bahrein "nova priča"
607 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Eraković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Eraković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.12.2011. 15:45h

Odbor za evropske integracije i međunarodne odnose jednoglasno je podržao predlog da ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) Aleksandar Eraković ubuduće, na nerezidentnoj osnovi, bude ambasador Crne Gore u Kataru i Bahreinu.

Predsjedavajući Odborom Miodrag Vuković rekao je da je odlučeno da to skupštisnko tijelo ubuduće, prije imenovanja, razgovara samo sa rezidentnim ambasadorima i onima koji će dužnost na nerezidentnoj osnovi obavljati iz Podgorice.

Ocjenjujući da Crna Gora i Katar već imaju određena iskustva u pogledu investicija, Eraković je rekao da je Bahrein "nova priča". Istakao je i da će biti uloženi napori da se i sa tom državom razvije ekonomska saradnja.

"Mislim da smo u tom dijelu svijeta Crnu Goru do sada predstavili na pozitivan način. Reakcije investiucionih krugova iz tih zemalja su vrlo ohrabrujuće. Uz našu malo bolju i bržu reakciju na sva ta njihova interesovanja možemo već tokom naredne godine očekivati konkretne projekte u Crnoj Gori", istakao je Eraković.

On je kazao da bi svi zajedno trebalo pokušati da ubrzaju određene procedure koje se odnose na investicije, jer strani investitori neće dugo čekati da se Crna Gora organizuje i pripremi za dolazak njihovih investicija.

Vuković je kazao da će za nerezidentne ambasadore koji, poput Erakovića, već obavljaju diplomatsku dužnost u nekoj zemlji na rezidentnoj osnovi, samo ponoviti ranije pozitivno mišljenje.

"Mišljenje Odbora ćemo proslijediti predsjedniku države bez čega on ne može završiti papire za imenovanje ambasadora", rekao je Vuković

Bonus video: