Pavlović od hrvatske policije traži podatke o Crnoj Gori

On je objasnio da je njegovo obraćanje Hrvatskoj uslijedilo kao posljedica nezadovoljstva što od ANB-a i UCG nije dobio podatke koje je tražio
72 pregleda 0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.12.2011. 10:09h

Poslanik Pokreta za promjene (PzP) Koča Pavlović poslao je juče pismo portparolu hrvatskog MUP-a Krunislavu Borovecu, sa zahtjevom da mu “bezbjednosno-obavještajne službe Hrvatske, ukoliko posjeduju te podatke, dostave spisak zaposlenih u crnogorskom ANB-u, kao i listing iznosa novca koji je prije dva mjeseca, u oktobru 2011. godine, po različitim osnovama isplaćen nastavnom kadru na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore UCG”.

On je objasnio da je njegovo obraćanje hrvatskoj strani uslijedilo kao posljedica nezadovoljstva što od ANB-a i UCG nije dobio podatke koje je tražio, ali i protest protiv sramotne kozerije koju policija, tužilaštvo i državni vrh igraju zadnjih dana, a sve sa jednim ciljem da se konstatuje da u Crnoj Gori niko nije ni za šta kriv”.

“Molim Vas da mi pomenute podatke dostavite putem anonimne poštanske pošiljke, preko pošte 81435 u Plužinama ili preko neke druge male pošte na teritoriji Crne Gore. Moja adresa je: Koča Pavlović, poslanik u Skupštini Crne Gore”, stoji u pismu Pavlovića, upućenog Borovecu.

Ističući da su mu traženi podaci neophodni za vršenje zastupničkog posla, te da će isti “biti upotrijebljeni za dokumentovano ukazivanje na korupciju i pljačku na nekim fakultetskim jedinicama Univerziteta, kao i na vezu pripadnika crnogorskih obavještajnih službi sa organizovanim kriminalom u našoj državi i u regionu”, Pavlović je kazao da će pomoć Boroveca biti “konkretan doprinos crnogorskom napredovanju u procesu evropskih integracija”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: