Đukanović preuzima Podgoricu, Marović izgubio Budvu

Predsjednik države prepoznat kao krivac što DPS sa Liberalnom partijom i Bošnjačkom strankom nije osvojila većinu u Podgorici
106 pregleda 0 komentar(a)
DPS, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.12.2011. 02:28h

Šef Demokratske partija socijalista Milo Đukanović novi je kordinator DPS-a za Podgoricu, dok će potpredsjednik Filip Vujanović ubuduće pratiti Cetinje, a aktivnostima DPS u Budvi ubuduće će kordinirati Mevludin Nuhodžić, umjesto Svetozara Marovića, odlučio je juče Predsjedništvo vladajuće partije.

Vujanović se zajedno za gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom u ranijem sazivu Predsjedništva izborio da DPS na prošlogodišnjim lokalnim izborima u glavnom gradu izađe bez SDP-a, što je zagovarao Đukanović.

Zbog toga je predsjednik države prepoznat kao krivac što DPS sa Liberalnom partijom i Bošnjačkom strankom nije osvojila većinu u Podgorici. Đukanović do sada nije imao zaduženje za neku opštinu konkretno.

Na drugoj strani, Marović je vrlo uspješno predvodio budvanski DPS u izbornim ciklusima. To je opština u kojoj je za vladajuću partiju u posljednbjim izbornim ciklusima glasalo skoro tri četvrtine birača. Marović će, kako je odlučilo Predsjedništvo koordinirati DPS-om u Beranama. Njegov nasljednik na toj poziciji, Nuhodić, ranije je bio zadužen za Plav.

Lukšić u Nikšiću, Šturanović uzima Bar

Takođe, Predsjedništvo DPS je postavilo premijera Igora Lukšića da koordinira Nikšićem, umjesto potpredsjednika parlamenta i vladajuće partije Željka Šturanovića koji će pratiti Bar. Lukšić je u prethodnom periodu koordinirao Tivtom

Za barsku opštinu do sada je bio zadužen politički direktor DPS Branimir Gvozdenović koji će sada koordinirati bjelopoljskom opštinom, koja je takođe bila u Marovićevoj nadležnosti i gdje je DPS, takođe, bilježio odlične izborne rezultate. .

Šef diplomatije Milan Roćen, koji je ranije bio zadužen za Žabljak, nadalje će pratiti Danilovgrad, dok je ministar zdravlja Miodrag Bobo Radunović novi koordinaror za Kolašin. Radunović je ranije bio zadužen za Berane.

Nuhodžić će, pored Budve, koordinirati i aktivnostima DPS u gradskoj opštini Tuzi, dok je za gradsku oppštinu Golubovci zadužen ministar prosvjete Slavoljub Stijepović.

Koordinator DPS za Ulcinj je ministarka nauke Sanja Vlahović.

Četvoro na istim pozicijama

Samo su potpredsjednik Vlade Duško Marković, šef poslaničkog kluba DPS Milutin Simović, te gradonačelnici Nusret Kalač i Marija Ćatović ostali na pozicijama za koje su prethodno biuli zaduženi. Oni će koordinarti aktivnostima vladajuće partije u Mojkovcu, Pljevljima, Rožajama i Kotoru.

Pored toga što ubuduće jedan funkcioner neće moći da ima nadležnost za dbije opštine, novina je i odluka Predsjedbništva da odredil koordinatore koji nijesu članovi tog partijskog organa.

Tako će bivši ministar turizma Predrag Nenezić koordinirati opštinom Tivat, predsjednik borda direktora Rudnika uglja Predrag Bošković opštinom Andrijevica, dok je Nada Drobnjak zadužena za Šavnik, a Obrad Mišo Stanišić za Plužine.

Poslanik DPS-a i direktor Zavoda za zapošljavanje Zoran Jelić će pratiti Žabljak, a direktor Uprave carina Božidar Vuksanović Plav.

Vujanović je dobar sa Cetinjanima

Uz napomenu da su neki od funkcionera koordinarirali pojedinim opštinama sedam ili osam godina, portparol DPS Rajko Kovačević kazao je da će odluka Predsjedništva donijeti donosi svojevrsno osvježenje, što će doprinijeti mobilnosti i unijeti dodatnu energiju u opštinskim organizacijama.

“Takođe, člnovi Predsjedništva će sada biti u prilici da upoznaju druge sredine, a ne samo one u kojima su do sada radili”, rekao je Kovačević.

On je objasnio da je Predsjedništvo odlučilo da Vujanovića postavi za koordinatora DPS za Cetinje, na kojem je i predsjednička rezidencija, jer se u prethodnom pertodu pokazao da ima dobru saradnju i komunikaciju sa Cetinjanima.

Bonus video: