Opozicija u Beranama optužila vlast da je godinama ignorisala kriminal

Odbornici SNP su kazali da je odavno poznato da Berane ima mnogo kriminalaca i da je po tome poznat , posebno kada je droga u pitanju
140 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 18:42h

U nastavku sjednice lokalnog parlamenta, najviše pažnje odbornika privukla je informacija o stanju bezbjednosti u Opštini Berane.

Odbornici NOVE postavili su niz neugodnih pitanja, pozivajući se na pisanje medija o nekim problemima, kao što je pitanje da li sjeverom Crne Gore vlada mafija, kako to tvrdi poslanik Nebojša Medojević, i da li je Berane jedan od centara organizovanog kriminala.

„Ovdje imamo suvoparnu informaciju i ne možemo prihvatiti da tu nije načelnik Centra bezbjednosti da nam na ta pitanja odgovori, nego njegovi saradnici. Zato ovu informaciju ne možemo prihvatiti“ rekao je Goran Kiković (NOVA).

On je komentarisao i slučaj Kalić, optužujući vladajuću koaliciju da su do nedavno bili prijatelji Safeta Kalića, dok ga se danas odriču.

„Na snimku se može vidjeti da su na njegovoj svadbi bili odbornici DPS-a i policijski funkcioneri iz Berana. Vi ste stvarali partijsku policiju koja sve to do sada nije vidjela. Danas se oduzimaju hoteli i imovina“, rekao je Kiković.

Gdje je policija bila 20 godina?

I odbornik SNP-a Dragomir Đukić se zapitao gdje je policija bila dvadeset godina, koliko je Kalić sticao to što mu se sada oduzima.

„Svi smo mi znali odavno šta rade i Kalić i Šarić, ali ih niko do sada nije dirao. Što se Berana tiče, odavno je poznato da i ovaj grad ima mnogo kriminalaca i da je po tome poznat na širim prostorima, posebno kada je droga u pitanju. Ne mogu se protiv droge boriti neškolovani inspektori“, rekao je Đukić.

„Svi smo mi znali odavno šta rade i Kalić i Šarić, ali ih niko do sada nije dirao"

Odbornici su se pozivali i na druge informacije iz novina, kao što je izvoz oblovine prema Kosovu, i interesovali šta je policija po tom pitanju preduzimala, „s obzirom na to da se u tekstu navode precizna imena“.

„Ovdje se novina poziva na izvor iz policije. Da nema to dvije Uprave policije, pa jedna zna, a druga ne zna. Pitajte novinare ako ne znate“, rekao je Kiković.

Policija i dalje istražuje eksplozije u Beranama

Odbornike opozicije je zanimalo i šta je do sada urađeno na rasvjetljavanju nedavnih eksplozija u Beranama.

Predstavnici policije su saopštili da je u slučaju hotela „Lukas“ bila manja materijalna šteta, dok se podmetanje eksploziva na lokal koji je formalno u vlasništvu Vešovića u višespratnici u centru, detaljno istražuje i da se podaci o tome ne mogu dati, ali da je policija na putu da rasvijetli taj slučaj.

Pomoćnici načelnika UP Područne jedinice Berane Darko Đukić i Miloš Stojanović odgovarali su i na pitanja u vezi sa stanjem u saobraćaju, krađama na području nekih djelova opštine, koje su, kako su kazali, na putu da budu razotkrivene. Moglo se čuti i da su neki predmeti iz oblasti privrednog kriminala kod tužioca u Podgorici.

Nakon usvajanja ove informacije, raspravljano je o raspodjeli sredstava NVO na koju su pojedine organizacije imale primjedbe. Lokalni parlament je odlukom vladajuće koalicije DPS-SDP potvrdio ponovni izbor potpredsjednika Opštine Braha Adrovića, Ranka Raičevića i Radivoja Merdovića. Ponovo je za direktora JU Centar za kulturu izabrana Vesna Novović.

Galerija

Bonus video: