Krivokapić: Nema vjere u demokratiju dok građani plaćaju tuđe dugove

Partnerstvo demokratski izabrane vlasti, nevladinih organizacija, medija i građana temeljni je postulat otvorenog društva
0 komentar(a)
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.11.2011. 12:29h

Građani neće vjerovati u demokratiju u kojoj javnu obavezu uglavnom čine gubici velikih kompanija, a profiti su privatni, ocijenio je predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić.

“To stvara osjećaj nepravde koja može voditi u populizam”, rekao je Krivokapić, govoreću u Ujedinjenim nacijama, na sesiji o jačanje veza između nacionalnih institucija i civilnog društva.

On je kazao da otvoreno društvo podrazumjeva razvoj institucija, uz visoki stepen participativnosti i produktivno angažovanje građanina, kao nosioca suvereniteta u savremenim društvima.

„Država mora građanima garantovati pravičnost, a oni joj uzvraćati vjerom u institucije”, poručio je Krivokapić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Navodi se da je partnerstvo demokratski izabrane vlasti, nevladinih organizacija, medija i građana temeljni je postulat otvorenog društva

Na marginama skupa u Njujorku, Krivokapić je razgovarao sa predsjednikom Generalne Skupštine UN, Naser Abdulazis Al-Naserom i čelnikom Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, Mevlutom Cavusogluom.

Krivokapić će nakon boravka u UN-u, posjetiti Vašington, gdje će imati razgovare sa čelnicima Senata – Gornjeg doma Kongresa SAD-a, a susrešće se i sa drugim zvaničnicima američke administracije – Stejt dipartmenta, Pentagona, kongresmenima, senatorima.

Predsjednik Skupštine imaće razgovore i u Svjetskoj banci, dok će na Centru za strateške i međunarodne studije održati predavanje na temu Evroatlantske integracije Crne Gore.

Bonus video: