Francuzi blokiraju datum u decembru

Neće biti niti nekog prevelikog objašnjavanja i detalja. Naprosto, to se ostavlja za poslije. Šta se tiče Srbije, još mnogo teže od Crne Gore”, rekao je “Vijestima” visokopozicionirani italijanski izvor u Briselu
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 09:25h

U Evropskoj komisiji (EK) juče je prvi put nagoviješteno da Crna Gora vjerovatno neće dobiti datum pregovora 9. decembra, za kada je zakazana sjednica Evropskog savjeta.

Evropski zvaničnici su tokom posjete premijera Igora Lukšića Briselu kazali da bi odluka o tome mogla biti donijeta na nekom od narednih zasjedanja.

U nezvaničnim kontaktima s evropskim diplomatama koji direktno učestvuju u razgovorima o Crnoj Gori “Vijestima” je rečeno da ima još deset dana do samita, te da “još nije sve gotovo”.

“Ali, biće zaista teško da Crna Gora dobije pregovore. Francusko-njemački otpor je prevelik. Neće biti niti nekog prevelikog objašnjavanja i detalja. Naprosto, to se ostavlja za poslije. Šta se tiče Srbije, još mnogo teže od Crne Gore”, rekao je “Vijestima” visokopozicionirani italijanski izvor u Briselu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: