Lukšić: DPS je opstala zato što vidi bolje

Na sjednici predsjedništva DPS-a početkom novembra, potpredsjednik Svetozar Marović sugerisao je kolegama da bi stranka trebalo da razgovara i o sanaderizaciji
54 pregleda 1 komentar(a)
luksic, Foto: Siniša Luković
luksic, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.11.2011. 13:21h

Premijer Igor Lukšić je rekao da je situacija u Crnoj Gori drastično drugačija od Hrvatske i da DPS nema razloga da razmatra mogućnost sanaderizacije.

„DPS nema apsolutno nikakvog razloga da razmatra tako nešto, ako prihvatamo da je sanaderizacija novi fenomen koji je kovanica nastala zbog događaja u Hrvatskoj.

Mislim da je situacija u Crnoj Gori drastično drugačija u tom smislu i ono što je u krajnjem suština, jeste da je DPS opstala zato što je uvijek bila u mogućnosti da vidi bolje od svojih konkurenata“, kazao je Lukšić u Tivtu..

Na sjednici predsjedništva DPS-a početkom novembra, potpredsjednik Svetozar Marović sugerisao je kolegama da bi stranka koja je „uvijek umjela da predvidi procese“ prije drugih - zahvaljujući čemu je i opstala više od dvadeset godina na vlasti - trebalo da razgovara i o sanaderizaciji, reklo je nekoliko učesnika sastanka

Na pitanje „Vijesti“ da prokomentariše informaciju o razgovoru o „sanaderizaciji“ na Predsjedništvu DPS, on je izbjegao da to direktno potvrdi ili demantuje.

„Građani Crne Gore su uvijek DPS-u više vjerovali nego drugim političkim partijama iz razloga zato što smo uvijek nastojali da nudimo adekvatna riješenja – ono što je realno, da ne pričamo bajke ili da propagiramo bilo koji vid naučne fantastike.

Mislim da je u tome suština i dok god budemo spremni da sa jedne strane, prihvatamo kritiku i prema toj kritici se odnosimo racionalno, a sa druge strane, dok god budemo dovoljno ubjedljivi prema našim građanima, DPS će i dalje ostajati na vlasti. To na kraju treba da bude jedina provjerena formula,“ istakao je Lukšić

Bonus video: