Vešović: Kritikuju Đukanovića da bi ugrozili nezavisnost (video)

Intervju je na momente bio vrlo polemičan, a pisac je novinaru u nekoliko navrata rekao da je nevaspitan jer ga prekida
68 pregleda 0 komentar(a)
marko vesovic, Foto: Screenshot: youtube.com
marko vesovic, Foto: Screenshot: youtube.com
Ažurirano: 22.11.2011. 13:24h

Pjesniku i kolumnisti "Pobjede" Marku Vešoviću u ponedjeljak veče je u Kraljevskom pozorištu Zetski dom uručena nagrada "Aleksandar Leso Ivanović", koju je dobio za djelo "Knjigu Žalbi".

Vešović je u intervjuu za RTCG pričao o svojim kolumnama koje piše za "Pobjedu", razlici između Montenegrinjaka i Crnogoraca, o tome zašto je napustio Crnu Goru.

Šeki sve zna

Na pitanje kako u svojim kolumnama sa sigurnošću govori o crnogorskoj svakodnevnici kad decenijama živi u Sarajevu, Vešović je odgovorio da piše na osnovu dokumenata koje mu dostavlja novinar Šeki Raončić.

"Šeki zna sve o nesojskoj Crnoj Gori", rekao je.

Vešović kaže da on u svojim tekstovima analizira "laž koja prijeti Crnoj Gori" i pokušava da stavi Crnu Goru "pod šapu Borisa Tadića".

Vešović je rekao da kao pisac i vrhunski stilista ima pravno na psovku u svom književnom djelu

Pravo na psovku

Vešović je kazao da ne smatra da je u svojim kolumnama prešao granicu dobrog ukusa, a kao svoje najveće dostignuće ističe to što je napustio Crnu Goru 1968. godine.

On tvrdi da su tekstovi koje objavljuje u "Pobjedi" dio literarnog pregnuća, nove knjige koju je najavio. Vešović kaže da kao pisac i vrhunski stilista ima pravno na psovku u svom književnom djelu.

Intervju je na momente bio vrlo polemičan, a pisac je novinaru u nekoliko navrata rekao da je nevaspitan jer ga prekida.

Bonus video: