Krivokapić: Nemam političke neprijatelje, samo oponente

On je odbio detaljnije da komentariše pozadinu sukoba sa predsjednikom Vujanovićem jer je dan za radosnije teme
0 komentar(a)
Krivokapić, djeca u parlamentu, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, djeca u parlamentu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.11.2011. 15:00h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić rekao je da nema političkih neprijatelja u Crnoj Gori, već da postoje samo „politički oponenti“, što je, kako je ocijenio „normalno da se u demokratiji razlikujemo“.

Komentarišući izjavu predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića u Pljevljima, da je Krivokapić glavni inspirator napada na njega, šef crnogorskog parlamenta je rekao da suština svih razlika „u crnogorskom političkom životu“, te da nema „nikakvih ličnih problema“.

On je, nakon treće sjednice Dječjeg parlamenta, odbio detaljnije da komentariše pozadinu sukoba sa predsjednikom Vujanovićem, napominjući da je „danas radostan dan za parlament i da nije vrijeme za tužne teme“.

„Institucija predsjednika države zaslužuje da se tim pitanjem pozabavim detaljnije i analitičnije, a ne ovako usput. Biće prilike da to detaljno objasnim, sve te naše političke razlike i mislim da su one suštinske. Oko Ustava i mnogo drugih stvari u ovoj državi, pa one zaslužuju, zbog funkcije predsjednika države, jednu detaljniju analizu u ovih 20 godina, ne usputne komentare“, rekao je Krivokapić, poručujući da je red da se „napravi dobra analiza šta znači biti predsjednik Crne Gore“.

Nema sukoba samo razlike u stavovima

Na pitanje da li je sukob na relaciji predsjednik države – predsjednik Skupštine fingiran, Krivokapić je kazao da „fingiranja nema“, te da sukob ne postoji, već iskljućivo razlika u stavovima.

„Radi se o temeljnim razlikama u tumačenju i u poštovanju Ustava. Tu nijesam ja jedini koji se ne slažem sa njim oko himne. I u njegovoj partiji on nema podrške za to, tako da ne idem u neki poseban detalj“, rekao je Krivokapić.

Govoreći o mogućnosti da se pojavio kao Vujanovićev protivkandidat na predsjedničkim izborima, Krivokapić je rekao da ne vidi nijednu od te dvije mogućnosti.

„Ne vidim nijednu od te dvije varijante kao moguće. Nemoguće je da se on kandiduje, a nemoguće da se i ja kandidujem, jer nemam tu želju“, zaključio je Krivokapić.

Bonus video: