Lukšić najavio da će ispuniti neke studentske zahtjeve

Pokušaćemo preko javno-privatnog partnerstva da obezbijedimo veće smještajne kapacitete za studente, kazao je premijer
0 komentar(a)
Studenti; FPN, blokada nastave, Foto: Luka Zeković
Studenti; FPN, blokada nastave, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.11.2011. 17:15h

Intenzivirane su aktivnosti sa kojima će se izaći u susret određenom broju zahtjeva studenata, kazao je premijer Igor Lukšić.

On smatra da je masovni studenti protest jedna vrsta osvježenja.

“Smatram da je ovakav protest dobar za bilo koje društvo. Apsolutno ga ne doživljavam bilo kako drugačije već kao glas mladih ljudi koji su zainteresovani za ono što se dešava u njihovoj državi. Kao što sam i ja u svojim studentskim danima bio zainteresovan i vrlo aktivan želeći da doprinesem većoj reprezentativnosti studentske populacije. Možemo da potenciramo da se u ovoj oblasti ulaže jako puno napora, međutim, da li su dovoljni, mislim da nisu. Zato je intezivirano nekoliko aktivnosti sa kojima ćemo izaću u susret određenom broju studentskih zahtjeva”, naveo je Lukšić.

On je dodao da mu je drago što su svi zahtjevi studenata koncipirani na način težnje za poboljšanje uslova studiranja.

“Pokušaćemo preko javno-privatnog partnerstva da obezbijedimo veće smještajne kapacitete za studente. Nedavno je evidentiran novi model pripravničkog staža koji će biti kao nova vrsta obrazovanja. Zapravo, na neki način će simulirati još jednu godinu obrazovanja, i omogućiće svim svršenim visokoškolcima da se dokažu u direktnoj interakciji sa poslodavcima”, zaključio je Lukšić.

Bonus video: