Krivokapić: Nisam ni znao da Vujanović dolazi

"Kada se dolazi u Skupštinu Crne Gore, kao i bilo gdje drugdje, zna se red, a to je da se najavite predsjedniku Skupštine"
0 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.11.2011. 14:33h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić nazvao je „spekulacijama“ medijske navode da nije ispoštovao predsjednika Filipa Vujanovića tokom njegove jučerašnje posjete parlamentu, kada je obrazlagao predlog da Fetija Međedović bude izabrana za sudiju Ustavnog suda.

„Nije tačna polazna osnova, namjerno nijesam želio da spekulišem o tim stvarima, ali vidim da je to postalo predmet spekulacija.

Kada se dolazi u Skupštinu Crne Gore, kao i bilo gdje drugdje, zna se red, a to je da se najavite predsjedniku Skupštine. Tako je radio i predsjednik DPS-a Milo Đukanović i premijer Igor Lukšić, radio je i predsjednik Vujanović”, objasnio je Krivokapić.

On je kazao da nije ni znao da je Vujanović u zgradi Parlamenta, te da se najavio sa samo potpredsjedniku skupštine Željku Šturanoviću.

“Kao što se vidjeli, ja sam bio u sali, dočekao onako kako to i treba. Kad nijesam znao da je predsjednik došao u Skupštinu, mimo glave ove kuće i mimo svakog običaja koji je do sada postojao, ja ga nijesam mogao ni dočekati.

Mi u parlamentu funkcionišemo sa svim razlikama, poštujući red, dostojanstvo i ugled ove kuće, nikada se nije desilo da naše političke razlike ni u samom holu, a one su veće nego sa predsjednikom države, budu razlog da neko bude nezodovoljan kako je ispoštovan u ovoj kući.

Nijesam mogao ispoštovati nekoga za koga nijesam znao da dolazi”, poručio je Krivokapić.

Bonus video: