Nastavljena Škola Kur'ana u Starom Baru

Školu je pohađalo 30 polaznika u III stepena, a škola je trajala sedam mjeseci
155 pregleda 6 komentar(a)
Škola Kurana Bar, Škola Kur'ana Bar, Foto: Privatna arhiva
Škola Kurana Bar, Škola Kur'ana Bar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.04.2018. 19:12h

Podjelom diploma, u Islamskom kulturnom centru (IKC) završena je III Škola Kur’ana čiji je pokretač i koordinator ef. Ismail Husaj, imam Omerbašića džamije u Starom Baru. Školu je pohađalo 30 polaznika u III stepena, a škola je trajala sedam mjeseci.

"Božija objava je more znanja bez obala i okean spoznaje bez dna. Uz učenje Kur’ana kao knjige koja otvara vidike da se vidi drugo i drugačije, voli i poštuje, podiže se nivo cjelokupne naše zajednice i daje doprinos međureligijskom skladu Bara", rekao je polaznicima i zvanicama na svečanosti ef. Husaj koji je inače i profesor kiraeta - pravilnog i lijepog učenja Kur'ana u podgoričkoj medresi „Mehmed Fatih“.

Glavni imam barski mr Muidin ef. Milaimi ukazao je na važnost IKC za duhovno izdizanje i bogaćenje vjernika, napominjući da je ovaj objekat “izmijenio sliku islama u Baru i šire”, te da pored Škole Kur'ana omogućava i pohađanje kurseva turskog i engleskog jezika.

Polaznike i goste pozdravili su i direktor medrese “Mehmed Fatih” Fuad Čekić, predsjednik Odbora IZ Bar Ćazim Alković i Amila Vukić, predsjednica Udruženja mladih IKC, a u programu je nastupio hor podgoričke medrese.

Bonus video: