ANB: Profesionalno smo pratili vehabizam

Odbor smatra da bi ANB sa nesmanjenom posvećenošću trebalo da nastavi sagledavanje tog vjerskog fenomena
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 13:25h

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu nakon troipočasovne sjednice, koja je bila zatvorena za javnost, a na kojoj je izvršeno kontrolno saslušnje direktora Agencije za nacionlnu bezbjednost Vladan Jokovića, jednoglasno je zaključio da je ANB na profesionalan način sagledao sve aspekte koje se tiču vjerskog ekstremizma.

Predsjednik odbora Mevludin Nuhodžić kazao je novinarima, nakon sjednice, kako odbor smatra da bi ANB sa nesmanjenom posvećenošću trebalo da nastavi sagledavanje tog vjerskog fenomena.

“Potrebno je da ANB nastavi intezivnu sardanju na međunarodnom planu. Nije registrovana ni finansijska podrška vehabizmu od strane organizovnanih kriminalnih grupa”, zaključio Nuhodžić.

“Potrebno je da ANB nastavi intezivnu sardanju na međunarodnom planu", kazao je Nuhodžić

Nebojša Medojević (PzP) na čiju je inicijativu došlo do zasijedanja nije želio da daje izjave.

On je ranije zatražio hitno zasijedanje tog tijela povodom napada na američku Ambasadu u Sarajevu koji se, kako je naveo, ne smije tretirati kao izolovani i samostalni akt vjerskog fanatika.

Lider PzP-a tvrdi da ANB raspolaže „operativnim saznanjima” o određenim ektremnim frakcijama vehabijskog pokreta u Crnoj Gori.

„Teroristički napad na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu nije izolovani akt šačice vjesrkih fanatika“ ocijenio je ranije Medojević.

Galerija

Bonus video: