NOVA: Vuksanović za potrebe režima prevodi Srbe u manjinu

Nije nimalo slučajno to što je Vuksanović tvrdi branitelj Mila Đukanovića i što za potrebe režima pokušava da srpski narod prevede u nacionalnu manjinu
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2011. 15:22h

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović pokušava za potrebe režima da prevede srpski narod u nacionalnu manjinu, ocijenjeno je danas iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Vuksanović je ranije negirao da je Fond za manjine nezakonito dijelio novac i ocijenio da, umjesto da se takozvani politički predstavnici Srba založe da kao najveća obespravljena nacionalna zajednica dobiju adekvatna sredstva za formiranje svojih nacionalnih, kulturnih i obrazovnih institucija, oni radi očuvanja svojih pozicija iniciraju i usvajaju izmjene zakona na štetu srpskog naroda.

“Nije nimalo slučajno to što je Vuksanović tvrdi branitelj Mila Đukanovića i što za potrebe režima pokušava da srpski narod prevede u nacionalnu manjinu, jer su nam dobro poznate njihove veze i relacije. To kako je trošio novac za usluge koje je pružao režimu kroz svoj Savjet, ne treba da pojašnjava NOVOJ“, kaže se u saopštenju te partije.

Oni smatraju da bi on to trebalo da pojasni onima koji su okupljeni u tom savjetu. „Koji bi, valjda, trebalo da mu izglasaju te izvještaje, a nakon toga i državnom tužiocu, koji bi trebao da se pozabavi tim zloupotrebama“

Nema posla za državnog tužioca

U toj partiji smatraju da se tim zloupotrebama i trošenjima milona eura neće pozabaviti državni tužilac, „koji je pod direktnom kontrolom Đukanovića, kao što je pod tom kontrolom i Vuksanović“.

„Nedavno su i politički nepodobne ljekare hapsili zbog 50 eura, a u Vuksanovićevom slučaju, zbog Đukanovića, ne smiju da pitaju ni kako su pare potrošene. Sigurni smo, međutim, da će se otvaranjem poglavlja 23 i 24, kojima se tretiraju pitanja organizovanog kriminala i korupcije, dotaći i ovaj slučaj“, kaže se u saopštenju.

Iz te partije u saopštili da, nezavisno od toga koliko se služio neistinama u vezi NOVE, „što je radio i 2009. po preciznim uputstvima službi Đukanovića“, neće više polemisati sa Vuksanovićem.

„Jer nećemo da gubimo vrijeme na slugu, kad imamo obavezu da smijenimo njegovog gazdu Đukanovića i kriminalnu grupu okupljenu u tom klanu. Đukanović je neko koga Vuksanović nikada nije napao, niti kao nekadašnji poslanik Socijalističke narodne partije, niti kao poslanik Vijeća narodnih skuptina, koje je bilo članica nekadašnje Srpske liste“, naveli su iz NOVE.

Vuksanović će, kako se navodi, ostati upamćen kao prvi u istoriji srpskog naroda koji je pokušao da proda njegov status, pokušavajući da ga prevede u nacionalnu manjinu.

Bonus video: