Najava pregovora

Forca očekuje ulazak u vladu i mjesta u svim resorima

Cungu je ocijenio da bi ulaskom u republičku vlast, Forca na najbolji način pomogla u rješavanju problema sa kojima se suočavaju Albanci u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Anto Baković
Nazif Cungu, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.11.2011. 09:48h

Lider Force Nazif Cungu kazao je da je njegova partija spremna da uđe u koaliciju sa DPS-om na državnom nivou i potvrdio da su o tome već vođeni pregovori sa najvišim funkcionerima DPS-a.

Aktuelni predsjednik ulcinjske Opštine je ocijenio da bi ulaskom u republičku vlast, Forca na najbolji način pomogla u rješavanju problema sa kojima se suočavaju Albanci u Crnoj Gori.

"Mi smo spremni za saradnju na državnom nivou, ali na osnovu principa i ostalih programskih prioriteta naše partije. Još pregovaramo, ali se ništa konkretno nijesmo dogovorili. U svakom slučaju, zainteresovani smo da budemo uključeni u sve nivoe centralne vlasti", kazao je Cungu u intervjuu "Vijestima".

On je kazao da su pregovori sa DPS-om prekinuti zbog formiranja nove vlasti u Ulcinju, ali da se nastavak očekuje do kraja mjeseca.

Da li nastojite da iz vladajuće koalicije na republičkom nivou zauzmete mjesto DUA, koja je u raskolu i vaš ljuti politički protivnik?

Nama to nije cilj, niti želimo da se miješamo u poslove DPS-a i odluku koga žele za partnere. Važno je da se što više albanskih političkih subjekata približi vladi. To je bolje za nas jer jedino preko vlade možemo da ostvarimo strateški važne razvojne projekte.

Mislite li da su čelnici DPS-a ljuti na Forcu zbog toga što ste izbacili DPS iz lokalne vlasti?

Mislim da su ljuti, ali ne na nas. Mi smo im u pisanoj formi, odmah nakon izbora, ponudili saradnju i to bez bilo kakvih uslovljanja iako smo pokazali da smo najjači.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas