Vlada naložila smanjenje voznog parka za 20 odsto

"Državni organi koji u ovom trenutku imaju više od 3 vozila zaduženi su da u roku od 10 dana Upravi za imovinu dostave podatke o njihovom minimalnom broju, potrebnom za nesmetani rad"
0 komentar(a)
službeno vozilo, Foto: Arhiva "Vijesti"
službeno vozilo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.11.2011. 20:17h

Vlada je zadužila državne organe koji imaju više od tri vozila da u roku od deset dana Upravi za imovinu dostave podatke o njihovom minimalnom broju, potrebnom za nesmetani rad, u cilju smanjenja voznog parka do 20 odsto.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je u skladu sa zaključcima sa prethodnog zasijedanja donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korišćenju prevoznih sredstva u svojini Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je Vlada, radi smanjenja troškova prevoza, donijela više zaključaka kojima se preciziraju kriterijumi i procedure za upotrebu službenih vozila.

„Državni organi koji u ovom trenutku imaju više od tri vozila zaduženi su da u roku od deset dana Upravi za imovinu dostave podatke o njihovom minimalnom broju, potrebnom za nesmetani rad, u cilju smanjenja voznog parka do 20 odsto“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: