Albanski poslanici mogli bi bojkotovati parlament

Siništaj smatra da se nakon odluke parlamenta Albanci u Crnoj Gori moraju drugačije postaviti
67 pregleda 0 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.11.2011. 13:11h

Albanski poslanici mogli bi bojkotovati parlament, nakon odluke Skupštine da odbije amandmane na Zakon o teritorijalnoj organizaciji koji su predviđali formiranje novih opština u Crnoj Gori, rekao je poslanik Kluba albanskih stranaka Vaselj Siništaj.Na Zakon o teritorijlanoj organizaciji odbijeni su amandmani poslanika Bošnjačke i albanskih stranaka, kao i Socijalističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokratije, da Petnjica, Gusinje, Tuzi, Golubovci, Grbalj, Sutomore i Petrovac dobiju status opštine.Siništaj smatra da se nakon odluke parlamenta Albanci u Crnoj Gori moraju drugačije postaviti.“Možda bi trebali bojkotovati parlament i ići na zasjedanja samo kada su na dnevnom redu teme koje mogu biti interesantne za nas kao što je Izvještaj o radu Fonda za manjine, zakon o komunalnoj djelatnosti i regionalnom vodovodu za primorje”, rekao je Siništaj.

Promjene u političkom životu?

Prema njegovim riječima, moguće je da dođe i do promjena u političkom životu Crne Gore. “U Podgorici vlast nije osvojena na izborima. Možda će i na državnom nivou biti drugačija. Vidim i da SNP vidi neke stvari drugačije i ona nije čista opozicija”, rekao je on. Siništaj je kazao da će predstavnici Albanca možda i predočiti stvarno stanje međunarodnoj zajednici da im se oduzimaju već stečena prava i uskraćuju Ustavom zajamćena prava.

On je objasnio da se do sada nije obratio predstavnicima međunarodne zajednice jer, kako je naveo, nije želio da ošteti Crnu Goru prije nego što dobije status kandidata

Bonus video: