Lukšić se nasmije kad čuje da DPS vodi antievropsku politiku

DPS mora ostati partija koja će držati kurs mladih za koje pripremamo sveobuhvatni program podrške i moramo ih zadržati u fokusu
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2011. 16:55h

Potpredsjednik DPS dr Igor Lukšić poručio je članstvu partije sa VI izborne konferencije OO DPS Bar da su pred njima novi zadaci i odgovornosti koji se ne poklapaju sa dosadašnjim tumačenjima imena partije.

Bitno je i da razumijemo da je pojam demokratije širi i da se mijenja, on podrazumijeva i transparentnost, dnevnu odgovornost prema građanima, moderne oblike komunikacije.

Lukšić je dodao da se DPS istrajno zalaže za ulazak u EU i NATO, to je “okvir koji učvršćuje nezavisnost i državnost i tu se ne smije popustiti”.

"Zato me i nasmije kad neko kaže da DPS predvodi antievropsku politiku. Nastavićemo put koji smo utemeljili sa našim koalicionim partnerima-opsežne reforme, unaprijeđenje okvira pravne države, saradnja sa civilnim sektorom, poboljšanje okvira za djelovanje medijske zajednice. Uspostavili smo institucionalni okvir spreman da odgovori na svaki problem koji se pojavi, kao i u svakoj zemlji EU. NATO je ključ za ekonomski prosperitet, mi smo u regionu smo gdje nijesu prestali svi rizici i zato DPS treba da vodi front snaga koje stvaraju uslove da uđemo u NATO", rekao je Lukšić.

"DPS mora ostati partija koja će držati kurs mladih za koje pripremamo sveobuhvatni program podrške i moramo ih zadržati u fokusu. Imamo i 80.000 pasivnih birača koje treba da privučemo", ukazao je Lukšić.

Nova energija i motivacija

Politički direktor partije Branimir Gvozdenović pozvao je članove OO na “novu energiju i motivisanost”, istakao da nema nikog “ko smije da nas uspori na našem putu”, te da su pokazatelji uspjeha “nova radna mjesta i povećanje plata”.

Gvozdenović je istakao da nema nikog “ko smije da nas uspori na našem putu”, te da su pokazatelji uspjeha “nova radna mjesta i povećanje plata”.

Predsjednik barskog DPS dr Zoran Srzentić kazao je da je između dvije konferencije u tri izborna ciklusa DPS imao tri pobjede “svaku bolju od prethodne” i dobio 1.100 novih članova.

Na konferenciji je izabran novi Opštinski odbor partije koji ima 151 člana, a učesnike su pozdravili članica Predsjedništva DPS dr Sanja Vlahović, članica IO GO DPS mr Anastazija Miranović, te predsjednik barskog SDP Mićo Orlandić kao koalicioni partner.

Galerija

Bonus video: