DF: Bečić dio udružene akcije protiv DF i srpskog naroda, nije se razlikovao od Đukanovića

Iz DF-a su ocijenili da je žalosno da neko ko sebe još smatra novim na političkoj sceni, ispoljava toliko negativnih emocija i upada u neka čudna stanja. „Ako smo mu, pak, pomogli da napadom na DF izbaci frustracije, gorčinu, ozlojeđenost i muku, i ako je zbog toga srećniji, onda smo i mi zadovoljni“
37 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 27.04.2018. 16:32h

Lider Demokrata Aleksa Bečić dio je udružene akcije protiv Demokratskog fronta (DF) i srpskog naroda, ocijenjeno je iz tog političkog saveza.

Bečić je u četvrtak, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, optužio dio DF-a da stoji iza napada na njega, i poručio da je jedini spas za građane Crne Gore da Demokratska partija socijalista (DPS) i DF budu zajedno ispod 50 odsto.

U reagovanju DF-a navodi se da su zaprepašćeni mržnjom koju je Bečić demonstrirao prema tom političkom savezu „u emisiji na jednoj privatnoj TV“.

„Ni po čemu se Bečić, u frustracijama i ostrašćenosti u odnosu na DF, nije razlikovao od predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, koji godinama predvodi torturu nad našom koalicijom“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da Bečić „praktično likuje zbog progona kojem je izložen DF, zbog toga što je Milan Knežević bez ikakvog razloga u zatvoru, i otvoreno navija za Đukanovića, (Duška) Markovića, (Milivoja) Katnića, i ostale koji su uključeni u obračun sa DF-om“.

Iz DF-a su ocijenili da je žalosno da neko ko sebe još smatra novim na političkoj sceni, ispoljava toliko negativnih emocija i upada u neka čudna stanja. „Ako smo mu, pak, pomogli da napadom na DF izbaci frustracije, gorčinu, ozlojeđenost i muku, i ako je zbog toga srećniji, onda smo i mi zadovoljni“.

„Međutim, dužni smo da skrenemo pažnju javnosti na činjenicu da je lider Demokrata samo dio udružene akcije usmjerene protiv DF-a, srpskog naroda i tradicionalne Crne Gore“, kaže se u reagovanju.

Na čelu toga projekta je, kako se navodi, Đukanović, njegovo tužilaštvo, sudstvo, Agencija za nacionalnu bezbjednost, mediji, kao i ambasade NATO država.

„A kao vodonoše i posluga pojavljuju se Demokrate, URA, kao i pojedine nevladine organizacije i mediji koje glume kritičare vlasti“, kazali su iz DF-a.

Prema njihovim riječima, posebno je indikativno da se u antisrpstvu ističu Demokrate, čija je stranka nastala izazivanjem podjela u partiji koja je bila u Bloku za zajedničku državu.

Iz DF-a tvrde da Bečić pokušava da obmane javnost kada kaže da uzima glasače od DPS-a.

„Nijedan glas njegova stranka nije uzela od DPS, već uglavnom od partije iz koje su došli“, kazali su iz tog političkog saveza.

Kako su naveli, nije teško uočiti da, godinama nakon formiranja, Demokrate i dalje lutaju, uplašeni su i boje se da saopštavaju konkretne stavove o većini pitanja.

Iz DF-a su poručili da je taj savez „utemeljen u istoriji i tradiciji Crne Gore, definisan politički u svim segmentima, sa jasnim političkim namjerama“.

„Zato možemo da polemišemo sa svima, ne samo na domaćoj političkoj sceni, već i da, bez ikakvog pardona, kritikujemo i ambasadu u kojoj Demokrate i njeni koalicioni partneri dobijaju domaće zadatke“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: