Zašto Srbe ne primaju na Policijsku akademiju u Danilovgradu?

"Moglo bi se zaključiti da su Srbi ne daj bože retardirani ili da ne znaju da plivaju"
106 pregleda 0 komentar(a)
Novica Stanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Novica Stanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.10.2011. 16:19h

Novica Stanić (Nova) pitao je ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića zašto nijedan Srbin nije upisan u Policijsku akademiju u Danilovgradu, iznoseći sumnje da je riječ o diskriminaciji.

Opozicija će, prema saznanjima “Vijesti”, zatražiti kontrolno saslušanje ministra Brajovića i šefa ANB-a Vladana Jokovića

“Testove koji podrazumjevaju znanje engleskog jezika, vozačku dozvolu B kategorije i plivanje, od 160 prijavljenih Crnogoraca položilo je njih 35, dok od devet prijavljenih Srba nije prošao nijedan”, rekao je Brajović, na šta je Stanić kazao da bi mogao da zaključi da su Srbi “ne daj bože retardirani ili da ne znaju da plivaju”.

“Kad kažem da ne znaju da plivaju mislim figurativno, jer nijesu poslušali savjete iz administracije da se na Akademiju ne prijavljuju kao Srbi, ako misle da prođu”, istakao je Stanić, kojeg je Brajović pozvao da provjeri testove, što je on odbio uvjeren da je riječ o diskriminaciji.

Opozicija će, prema saznanjima “Vijesti”, zatražiti kontrolno saslušanje ministra Brajovića i šefa ANB-a Vladana Jokovića na Odboru za bezbjednost i odbranu. Opozicionari će tražiti objašnjenje u vezi slučaja Džomić i procjene da je on bezbjednosno interesantna ličnost.

Bonus video: