Unaprijediti saradnju, obučiti Kineze

Komisiji je upućen poziv da posjeti Peking i prenese iskustva iz rada, imajući u vidu izuzetno značaj za rad organa koji se bave ovom problematikom
0 komentar(a)
Leković, Foto: Boris Pejović
Leković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2011. 14:06h

Crna Gora i Kina unaprijediće saradnju u oblasti sprečavanja sukoba interesa, pa će crnogorska Komisija "pronaći sredstva da prenese iskustva svog rada na dio kineskih javnih službenika, kojih trenutno ima oko 50 miliona. To je dogovoreno na sastanku ambasadora Kine Ži Žaolina i predsjednika Komisije za sprečavanje sukoba interesa Slobodana Lekovića u Podgorici.

"Ambasadori i Leković su izrazili zadovoljstvo razvojem saradnje Crne Gore i Kine, kao i očekivanjem da će se ona i u narednom periodu unapređivati obostrano, te da će crnogorska Komisija pronaći sredstva da prenese iskustva iz svog rada na dio kineskih javnih službenika, kojih trenutno ima oko 50 miliona. U razgovoru je bilo riječi o potrebi inteziviranja i unapređenja saradnje Komisije sa kineskim Ministarstvom inspekcije, s obzirom na to obzirom da je i u Kini aktuelna tema borba protiv korupcije”, saopšteno je iz Komisije.

Dodaje se da je Komisiji upućen poziv da posjeti Peking i prenese iskustva iz rada, imajući u vidu izuzetno značaj za rad organa koji se bave ovom problematikom, dok je Leković pozvao kineske kolege da dođu u Crnu Goru.

Bonus video: