Problemi su jednaki, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost

SNP je veoma važan politički subjekat, drugi po snazi u Crnoj Gori, svjesni smo vaše uloge i uticaja na političke procese u Crnoj Gori
0 komentar(a)
milic, Foto: Boris Pejović
milic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2011. 13:50h

Problemi građana jednaki su bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić, navodeći da je neophodno prihvatiti da su siromaštvo i socijalna nejednakost realnost u Crnoj Gori.

On se u Podgorici sastao sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem, koji je predstavio aktivnosti te organizacije na polju vjerskog i duhovnog života, kao i obrazovanja.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Fejzić je kazao da je Islamska zajednica otvorena za saradnju sa svim institucijama i društvenim subjektima.

„SNP je veoma važan politički subjekat, drugi po snazi u Crnoj Gori, svjesni smo vaše uloge i uticaja na političke procese u Crnoj Gori, te stoga smatramo da je veoma važno da i kao politički subjekat date podršku našim projektima“, rekao je Fejzić.

U saopštenju se navodi da je reis istakao zahtjeve Islamske zajednice prema državnim institucijama, poput donošenja adekvatne zakonske regulative u oblasti restitucije, odnosno obeštećenja ili povraćaja vakufske imovine i uopšte imovine vjerskih zajednica.

Participacija države

On je potencirao i neophodnost veće participacije države u materijalno-finansijskom funkcionisanju institucija vjerskih zajednica.

Predjsednik SNP-a je rekao, kako je saopšteno, da za konkretne projekte uvijek nedostaju inicijative, "zato što se u Crnoj Gori više bavimo pojavnim oblicima, nego suštinom stvari".

Navodi se da je Milić ukazao na značaj prihvatanja realnosti i problema Crne Gore, kao što su siromaštvo i socijalna nejednakost.

“Naši problemi su jednaki, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost“, pojasnio je on.

Bonus video: