Mekejn: Crna Gora je najljepša zemlja na svijetu

Mekejn je Crnu Goru posjećivao prije, ali i par mjeseci poslije referenduma o nezavisnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2011. 07:18h

Kandidat republikanaca na prošlim američkim predsjedničkim izborima, senator Džon Mekejn izjavio je da je Crna Gora najljepša zemlja na svijetu.

Nakon preksinoćnjeg sastanka sa premijerom Igorom Lukšićem, tokom njegove posjete Vašingtonu, Mekejn je rekao da bi bilo veoma lijepo da se vrati u Crnu Goru, koju je nekoliko puta posjećivao.

“Koristim ovu priliku kao izgovor da iznudim od premijera da me pozove da opet posjetim Crnu Goru, za koju mislim da je najljepša zemlja na svijetu“, kazao je Mekejn, penosi Vladin Biro za odnose sa javnošću.

Mekejn je Crnu Goru posjećivao prije, ali i par mjeseci poslije referenduma o nezavisnosti. Ove godine je dolazio u junu.

Dok je u Crnoj Gori boravio od 29. do 31. avgusta 2006, kao vođa delegacije Senata SAD, slavio je svoj 70. rođendan na jahti usidrenoj u Kotoru, koju je unajmio Rafaelo Folijeri, koji je optužen za prevare jer se predstavljao kao finansijski savjetnik Vatikana, i njegova tadašnja djevojka glumica En Hatavej.

Fotografiju na kojoj se vidi kako Mekejn ulazi na jahtu objavio je američki list “The Nation”. Sa njim je bio i Rik Dejvis, njegov saradnik i jedan od rukovodilaca njegove predsjedničke kampanje.

Dejvisova firma „Dejvis i Manaford“ je uoči referenduma i poslije toga bila konsultat Vladi i DPS-u za vođenje kampanje.

Osim Mekejna, pohvale na račun Crne Gore izrekao je i kongresmen Den Barton: „Prije svega, želim reći da je premijer jedan vrlo pametan čovjek, ima odlična zapažanja o odnosu SAD sa Crnom Gorom... Moja žena voli crnogorsko vino, što je jedna od naročitih prednosti ove zemlje”.

Senator Ben Kardin je poslije sastanka sa Lukšićem kazao da je “u regionu Crna Gora zaista vodeća zemlja”.

Bonus video: