Uz šampanjac i švedski sto šaljivi opozicionari pratili prenos iz Brisela

Medojević je lijepo raspoloženje nastavio i pitanjem je li u Brisel pošla i ovca “Miška”
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2011. 18:04h

U Zelenom salonu hotela Crna Gora skromno je proslavljeno davanje preporuke da se Crnoj Gori odredi datum početka pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

Direktan prenos iz Brisela, gdje je evropski komesar za proširenje i politiku dobrosusjedstva Štefan File saopštio preporuku, kojom je dan okvalifikovan kao istorijski za Crnu Goru.

U Zelenom salonu bili su samo poslanici PzP-a Nebojša Medojević i Branko Radulović, te njihov kolega iz Nove Slaven Radunović.

Društvo su im pravili i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Leopold Maurer i državna sekretarka za evropske integracije (EI) Slavica Milačić.

Uoči početka direktnog prenosa iz Brisela, na velikom video zidu Zelenog salona, emitovani su i raniji snimci pristalica za samostalnu Crnu Goru neposredno prije referenduma sa podgoričkog Trga gdje su se vijorile crnogorske zastave, što je Medojević „iskoristio“ da se našali sa Radunovićem.

Opozicija raspoložena za šalu

Zaklanjajući mu progled prema video zidu Medojević je Radunoviću u šali kazao: „Čekaj, čekaj da te zaklonim da ne gledaš ovo“, nakon čega su se obojica glasno nasmijali.

Ležerno odjeveni Medojević i Radulović se nijesu mnogo razlikovali od novinara.

Inače, na sami ulaz u Zeleni salon goste koji su počeli da pristižu nešto oko podneva dočekivali su konobari sa šampanjcem. Ležerno odjeveni Medojević i Radulović se nijesu mnogo razlikovali od novinara.

U iščekivanju onog što su, makar po izrazu lica, svi očekivali, poslanici PzP-a i Radunović, ćaskali su uz piće i mezu sa Maurerom, a zadovoljstvo na licu uoči i nakon saopštavanja mišljenja EK nije skrivala ni sekretarka za EI Milačić.

Trenutak kada je File saopštio preporuku da se Crnoj Gori da datum za otvaranje pregovora sa EU propratio je aplauz prisutnih, koji su mogli da se posluže na bogatoj trpezi Zelenog salona.

Galerija

Bonus video: