DPS Budva: URA i SDP relativizuju postavljanje spornih bilborda u Budvi

"Licemjerstvo ukupne budvanske koalicije najbolje se vidi po reakcijama SDP i URA na poteze koje povlače DF i Demokrate, a koji su sušta suprotnost temeljnim ideološkim ciljevima za koje se ove dvije partije, makar na riječima i u medijima, zalažu"
11 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 25.04.2018. 11:38h

Sva priča o bilbordima u Budvi pravo je ogledalo načina na koji funkcioniše lokalna vlast, predsjednik Skupštine Opštine donosi tajne odluke o formiranju različitih tijela, u koaliciji niko nema pojma šta radi predsjednik Skupštine, predsjednik Opštine ćuti jer je na putu i nema pojma šta se dešava u gradu kojim rukovodi, rukovodioci lokalnih institucija dozvoljavaju da se njihovim imenima i logotipima koristi kako ko stigne, saopšteno je iz budvanskog DPS-a.

Oni su dodali da lokalna vlast sve to radi da bi sačuvali pozicije i sitne privilegije za sebe i svoju rodbinu i prijatelje i da za to vrijeme štetu trpe isključivo građani koje niko ništa i ne pita.

"Licemjerstvo ukupne budvanske koalicije najbolje se vidi po reakcijama SDP i URA na poteze koje povlače DF i Demokrate, a koji su sušta suprotnost temeljnim ideološkim ciljevima za koje se ove dvije partije, makar na riječima i u medijima, zalažu", kazali su iz DPS-a.

Kako dodaju, prvo su spasili smjene predsjenika SO Budva Đorđija Vujovića kad su DPS i Crnogorska tražile njegovu smjenu zbog odavanja počasti Ravnogorskog pokreta, a prećutali su i višemetarsku zastavu druge države koju je u centru grada razapeo gradski menadžer, a dva dana pokušavaju da relativizuju postavljanje "sramotnih bilborda koji su ponižavajući za sve građane i državu Crne Gore".

"Sva opravdanja kojima pokušavaju da zamijene teze i skrenu pažnju sa suštine, samo su novi pokušaj da se i ova priča o bilbordima zaboravi što prije, da oni ostanu u vlasti i da sačuvaju svoje pozicije. Zaista je tužno gledati na koliko su ponižavanje i nedostojanstveno držanje spremni SDP i URA samo zbog ostanka u vlasti. Ukazala im se još jedna prilika da pokažu kakvu-takvu dosljednost u politici i da zatraže i izdejstvuju smjenu Vujovića i svih ostalih odgovornih za skandal sa bilbordima, ali smo sigurni da ni ovog puta neće ništa preduzeti. Naprotiv, da će istrajati u zataškavanju priče i da će učiniti sve da lokalna vlast ne snosi nikakvu odgovornost za učinjeno, samo zbog ličnih interesa i pozicija", zaključili su iz budvanskog DPS-a.

Bonus video: