Ko ne štedi biće razriješen funkcije u regulatornim agencijama

Konjević smatra da čelnici agencija treba da primaju plate na nivou poslanika i ministara
0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.10.2011. 07:54h

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević kazao je da zarade u regulatornim agencijama treba provjeriti prilikom usvajanja budžeta za narednu godinu.

On je podsjetio da je parlament, na inicijativu njegove partije, prije dvije godine preispitao politiku zarada u organima upravljanja regulatornih agencija, ističući da su od tada u agencijama zarade manje.

“Prilika je da uz raspravu o budžetu za 2012. godinu razmotrimo finansijske planove regulatornih agencija i provjerimo da li se i dalje poštuju principi u politici zarada u organima upravljanja regulatornih agencija preporučenih na sjednicama odbora za ekonomiju. Skupština je tada usvojila i zaključak da Ministarstvo finansija preispita i mogućnost korekcija u politici zarada lokalnih funkcionera kako bi se i u tom segmentu zarade usaglasile sa trenutnom ekonomskom situacijom i mogućnošću lokalnih samouprava. Provjerićemo šta je Ministarstvo uradilo u tom segmentu”, kazao je Konjević.

On je najavio mogućnost da socijaldemokrate predlože Skupštini i Vladi da, na osnovu zakonskih nadležnosti, razriješi one koji u agencijama ne poštuju principe štednje.

Konjević smatra da čelnici agencija treba da primaju plate na nivou poslanika i ministara.

“U međuvremenu su formirane i neke nove agencije, pa politiku zarada treba provjeriti i u njima. Svi treba da pokažemo veću solidarnost u uslovima krize koja ima produženo trajanje. SDP razmišlja i o predlaganju nekih drugih fiskalnih mjera kako je to, nedavno, urađeno u nekim državama EU”, rekao je Konjević.

Bonus video: