NOVA: Stav Karterona još jedan dokaz anti-evropske politike DPS-a

Predsjedavajući Kran Montana foruma čak kritikuje i Hrvatsku zato što je uhapsila bivšeg premijera Iva Sanadera
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 11:38h

Stav predsjedavajućeg Kran Montana foruma, Žan-Pol Karterona, da Crna Gora ne treba da bude dio Evropske unije (EU) predstavlja novi dokaz anti-evropskog zaokreta u politici Demokratske partije socijalista (DPS), ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije (NOVA). Karteron je rekao da Crna Gora treba dobro da razmisli prije nego što odluči hoće li svoju budućnost graditi kao članica EU.Portparol NOVE Jovan Vučurović smatra da je zaokret u politici jedne frakcije DPS-a definitivno nepovratan porces.„Još jedan dokaz je i skandalozan istup Žan-Pol Karterona, predsjedavajućeg Kran Montana foruma, koji je saopštio da Crna Gora ne treba da bude dio EU i da ne treba da hapsi krupne ribe organizovanog kriminala, niti da se bori protiv korupcije“, naveo je Vučurović u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.Prema njegovim riječima, nakon takvog istupa se jasno nameće zaključak da je Karteron doveden sa vrlo konkretnim zadatkom da građane Crne Gore obavijesti da njihov interes nijesu EU, bolji život i obračun sa šefovima kriminalnih bandi.

Sve je dio dobro razrađenog planaVučurović je dodao da je sada definitivno jasno da ta kampanja, usmjerena protiv članstva Crne Gore u EU, nije slučajna, već da predstavlja dio dobro razrađenog plana korumpiranih političara, šefova organizovanog kriminala iz regiona i skupo plaćenih lobista na važnim međunarodnim adresama. „Interes korumpiranih političara je da izbjegnu suočavanje sa zakonima i da kroz očuvanje nekontrolisane vlasti koju vrše decenijama nastave da troše pokradeni novac građana Crne Gore“, ocijenio je on. Vučurović smatra da šefovi organizovanog kriminala, kao njihovi partneri, takođe imaju interes da zaštite kriminalom stečeno botastvo i izbjegnu zatvorske kazne koje bi im neminovno izreklo neko nezavisno sudstvo.

„U zemlji kakva bi morala da bude Crna Gora kao članica EU“.On je kazao da se čitav projekat podržava iz pojedinih međunarodnih krugova, ali niko nije bio tako otvoren kao Karteron. „Po Karteronu, Crna Gora treba da ostane van EU, između ostalog i zato što Brisel traži borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i hapšenje krupnih riba. Samo nije objasnio zašto je loše da neka država iskorijeni kriminal i korupciju“, precizirao je Vučurović. Prema njegovim riječima, predsjedavajući Kran Montana foruma čak kritikuje i Hrvatsku zato što je uhapsila bivšeg premijera Iva Sanadera. Vučurović je pojasnio da Hrvatska nije pogriješila zato što je uhapsila bivšeg premijera koji je uhvaćen u kriminalnim radnjama, jer tako treba da uradi svaka država sa ljudima koji obavljaju važne poslove u ime građana, a krše zakon. „Tako bi se uradilo i u državi iz koje dolazi Karteron, pa nam nije jasno zašto preporučuje neka druga pravila od onih koji važe u državi iz koje on dolazi. To sigurno ne radi iz ljubavi prema Crnoj Gori, već prema nečemu opipljivijem“, zaključio je on

Bonus video: