Karteron: Najbolje je da ne idete u EU

EU hoće da osudite veliku ribu, za godinu hoćemo još jednu i tako u nedogled. Pogledajte šta se događa Hrvatskoj, kazao je Karteron
0 komentar(a)
Žan Pol Karteron, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Žan Pol Karteron, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.10.2011. 07:37h

Evropska unija trenutno je u teškoj situaciji pa bi Crna Gora trebalo ozbiljno da razmisli da li da svoju budućnost veže za Uniju, kazao je u utorak veče osnivač i predsjedavajući Kran Montana foruma Žan Pol Karteron.

U razgovoru za dnevnik TVCG, Karteron je rekao da “kada vidimo aktuelne probleme EU, moramo da se zapitamo da li je neophodno za jednu zemlju kao što je Crna Gora da postane njena članica”.

“Dobro pogledajte šta se događa na Jugoistoku Evrope i vidjećete da je integracija u EU u velikoj mjeri uništila unutrašnju ravnotežu i samim zemljama. Za Crnu Goru je najbolje da sama gradi svoju budućnost.

Crna Gora je mala zemlja i baš u tome je njena snaga i to je njen adut, posebno na turističkom planu. Crna Gora može stvoriti u političkom smislu prisnu atmosferu pošto su interesi svih skoro isti i nema ekstremnih podjela među različitim političkim tendencijama", naglasio je Karteron.

Pogledajte Hrvatsku

Odgovarajući na pitanje novinara što misli o primjedbama Brisela u vezi korupcije, Karteron je rekao da “već 27 godina govori da niko nikome ne može da drži predavanje kada je riječ o korupciji”.

“Ne poznajem državu u kojoj nema korupcije. Ono što ne bih volio je da pod izgovorom procesa evropskih integracija Brisel počne da vas uslovljava.

Za šest mjeseci hoće da osudite veliku ribu, za godinu hoćemo još jednu i tako u nedogled. Pogledajte šta se događa Hrvatskoj, trenutno se tamo demolira ravnoteža stvarana mukom”.

TVCG je javila da se tokom posjete Crnoj Gori Karteron sreo sa predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Igorom Lukšićem i predsjednikom SNP-a Srđanom Milićem.

Ovaj intervju u udarnom dnevniku Javnog servisa uslijedio je 10 dana nakon “tajne večere” u Vili “Gorica”, na kojoj je šef DPS-a Milo Đukanović poručio da Crna Gora sada treba dobro da razmisli da li joj je interes da ide dalje prema članstvu u EU.

Bonus video: