DPS o sporazumu sa Jedinstvenom Rusijom: Ne vidimo da je tamo dikatatura

Rekao sam naše motive i mislimo da smo sa ovim činom dosta doprinijeli da se međupartijski odnosi pospješuju, kaže Kovačević
528 pregleda 0 komentar(a)
Rajko Kovačević, Foto: Luka Zeković
Rajko Kovačević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.09.2011. 06:53h

Nedavno potpisivanje sporazuma između Demokratske partije socijalista (DPS) i Jedinstvene Rusije u Moskvi predstavlja težnju doprinošenja jačanju dobrosusjedstva i prijateljstva, te proširivanju i produbljivanju svestrane saradnje između Ruske Federacije i Crne Gore, kazao je “Vijestima” portparol DPS-a Rajko Kovačević.

“Imali smo u vidu da su i partijski odnosi važan dio rusko-crnogorskih odnosa i da smo mi kao najjača politička partija u Crnoj Gori, a Jedinstvena Rusija kao nesporno najjača politička partija i snaga u Rusiji, najpozvaniji da doprinesemo razvoju naših odnosa”, istakao je Kovačević.

Komentarišući činjenicu da se Jedinstvena Rusija, koja daje logistiku Vladimiru Putinu, prepoznaje kao partija diktatorske profilacije, koja guši slobodu govora i ljudskih prava, Kovačević je kazao da u DPS-u nove partnere ne vide u tom svjetlu.

“Mogu reći da DPS ne prepoznaje tu partiju kao diktatorsku. Jedinstvena Rusija je partija koja ima od 315 od 450 deputata u ruskoj Dumi i mi smo prava adresa za razgovor i ostvarivanje strateških saradnji i interesa koje želimo u razvoju naših odnosa”, kazao je Kovačević.

Pitanje “Vijesti” znači li to da DPS u Jedinstvenoj Rusiji prepoznaje postulate koji se gaje i u najjačoj parlamentarnoj stranci, Kovačević je nazvao malicioznim.

“To pitanje je malo maliciozno. Rekao sam naše motive i mislimo da smo sa ovim činom dosta doprinijeli da se međupartijski odnosi pospješuju”, rekao je Kovačević, podsjećajući da je Jedinstvena Rusija bila gost na majskom kongresu DPS.

Sporazum o političkoj saradnji DPS-a i Jedinstvene Rusije potpisali su prošlog vikenda politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović i predsjednik Visokog savjeta partije Jedinstvena Rusija Boris Grizlov.

Bonus video: