Radulović: Bonusi poslanicima nisu ukinuti zbog pritiska javnosti

Radulović smatra da je priča o poslaničkim bonusima dosta “spinovana” u javnosti
66 pregleda 0 komentar(a)
branko radulović, Foto: Savo Prelević
branko radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2011. 15:14h

Odluka o ukidanju bonusa poslanicma nije iznuđena pritiskom javnosti, kazao je poslanik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović, prenosi MINA.

Kolegijum predsjednika Skupštine jednoglasno je odlučio da povuče odluku o utvrđivanju naknada za poslanike. Odlukom o naknadama je bilo predviđeno da se poslaničke plate povećaju za 485 eura.

Radulović smatra da je priča o poslaničkim bonusima dosta “spinovana” u javnosti i da, kako je pojasnio, naknade za ministre i poslanike nijesu imali jednak tretman.

“Za iduću godinu moramo imati potrošnju koja će se približavati ravnotežnoj potrošnji"

“To nijesu uopšte dva ista aršina. Da jesu onda bi odluke o primanjima u Vladi bili sasvim adekvatno tretirane od javnosti, a imajući u vidu težinu i iznos sredstava još više analizirani”, rekao je Radulović novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

On je kazao da su Vlada i njeni predstavnici kroz brojne komisije, upravne odbore već primali apanaže koje su iznosile na desetine hiljada eura.

Prema njegovim riječima, Zakon o administrativnim primanjima treba do kraja uravnotežiti jer, kako je naveo, očito je da postoje disbalansi u pojedinim sektorima.

“Za iduću godinu moramo imati potrošnju koja će se približavati ravnotežnoj potrošnji. Ravnotežna potrošnja se u Crnoj Gori kreće od 20 do 30 odsto”, rekao je Radulović.

On je zaključio da ukoliko Vlada na sjutrašnjoj sjednici ne ukine bonuse ministrima, poslanici će, kako je naveo, ostati pri odluci da se bonusi na njihove zarade ukinu.

Bonus video: