Konjević poručuje: Da sam ja Vujošević bio bih veoma oprezan

„Dakle, sada nije potreban potpis da se nešto objavi u Službenom listu, a samo prije dva mjeseca to je bio neophodan uslov“, rekao je Konjević
96 pregleda 0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.09.2011. 08:19h

Bivši predsjednik Skupštine Glavnog grada Raško Konjević (SDP) rekao je da će sačekati ogovor tužilaštva i MUP-a o tome da li su Službeni list, neka druga institucija ili pojedinac napravili krivično djelo time što je njegov potpis objavljen u Službenom listu na Odluku o izboru gradonačelnika Miomira Mugoše.

Konjević je prije nekoliko dana zatražio od vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić i ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića da ispitaju kako se njegov potpis našao na toj odluci, iako ga on nije stavio.

Direktor Službenog lista i šef odborničkog kluba DPS-a Momčilo Vujošević kazao je da je riječ o tehničkoj grešci, dok su iz PG biroa optužili Konjevića da nije želio da potpiše tu odluku.

U izjavi „Vijestima“ Konjević je rekao da će, radi islustracije kako lokalna samouprava u Podgorici za iste stvari primjenjuju različite aršine, navesti primjer rješenja kojim je služba Skupštine 7. juna odbila zahtjev o slobodnom pristupu informacijama aktu o izboru sekretara Skupštine (Slavka Maraš).

U tom rješenju službe Skupštine se navodi: „U postupku po zahtjevu Služba je našla da se tražena informacija ne nalazi u njenom posjedu, jer akt o imenovanju nije potpisan".

„Dakle, sada nije potreban potpis da se nešto objavi u Službenom listu, a samo prije dva mjeseca to je bio neophodan uslov“, rekao je Konjević.

On je dodao da nije prvi put da sudovi odlučuju o radnjama koje su suprotne zakonu u radu lokalne samouprave u Podgorici: “Akt nijesam potpisao zato sto sam podnio ostavku prije polaganja svečane izjave novoizabranog gradonačelnika... Da sam na mjestu Vujoševića, bio bih mnogo oprezniji u primjeni propisa.

Bonus video: